FOTO. Iasul acoperit de cabluri aeriene. Padure de cabluri in aer, incompetenta la sol. Jungla aeriana care trebuia sa dispara in 2015, si-a dublat „coronamentul”

0
317

Operatorii de comunicaţii din Iasi au triplat in ultimii 10 ani volumul de cabluri aeriene amplasate pe stalpii din oras. In tot acest timp, Primaria Iasi, recte Consiliul Local, au tacut ca mortul in papusoi, fara sa faca presiuni administrative, desi efectele nocive sunt cat se poate de vizibile, iar proiectele pe fonduri europene au creat premisele introducerii in subteran a cablurilor electrice si retelelor de comunicaţii.
Mai mult, o hotarare adoptata in Consiliul Local crea obligativitatea realizarii de canalizatii subterane pentru ingroparea retelei de comunicatii care acopera orasul.
Delasarea administratiei Chirica si nesimtirea operatorilor de comunicatii face ca orasul sa arate prins intr-o imensa plasa de paianjen. La Timisoara, pe fondulul lipsei de reactie a firmelor de comunicatii, primarul Robu a taiat cablurile de pe stalpi in urma cu 3 ani. La Iasi, peste lipsa de estetica pe care o aduce Iasului acesta paienjenis de cabluri, mai este vorba si de siguranta iesenilor, in conditiile in care multe dintre firele electrice atarna de pe stalpi, rupte sau cazute direct pe asfalt.

„Cablurile aeriene din Iaşi vor dispărea în 2015”
In urma cu 10 ani, Mihai Chirica anunta faptul că în termen de maxim 2 ani de zile, toate cablurile aeriene care mai sunt agăţate în prezent de stâlpi, vor fi îngropate în subteran. „Este o obligaţie provenită dintr-o hotărâre a Consiliului Local privind îngroparea cablurilor de pe stâlpi de la limita străzii, obligaţie pe care o vom duce la îndeplinire pentru că deja au început să pună cablurile în subteran. Pentru acest fapt am eliberat şi autorizaţiile de construire necesare. O să mai fie de trecut prin Consiliul Loca pentru aprobarea utilizării tubulaturilor pe care noi le-am adus pe fonduri europene, să vedem cumn găsim porţiţa legală şi mai departe, credem că în termen de 2 ani de zile, toate cablurile din oraş vor fi în subteran”, declara Mihai Chirica in 2013, atunci cand indeplinea functia de viceprimar .
Radu SEICARU

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here