FOTO. Jungla de sub pasajul Octav Băncilă. Mașini vandalizate, haite de câini fără stăpâni și aurolaci periculosi

0
98

Proximitatea cu Gara Iași și ruinele abandonate ale fostei fabrici de tutun, fac posibilă o fluctuație stranie de personaje dubioase din alte localitati. Repoterii AgoraPress au surpins “la lucru” un grup de aurolaci, in timp ce spargeau gemurile unei masini si ii taiau cauciucurile altor trei.

Zona de sub pasajul Octav Bancila, bretea rutiera care leaga cartierele Dacia si Pacurari, a devenit una dintre cele mai nesigure din Iasi. Daca pana acum ceva vreme, iesenii care tranzitau aceasta zona erau terorizati de haitele de caini fara stapan, mare parte adusi din judet cu trenurile si lasati prntre sinele de cale ferata, acum pericolul vine din partea unor grupari de aurolaci care au ajuns in Iasi pe aceeasi cale ferata.

Nimeni nu stie de unde au venit si cati sunt, cert este ca si-au incropit adaposturi temporare printre ruinele fostei fabrici de tutun si comit tot felul de infractiuni, ziua in amiaza mare. Un astfel de grup a fost surprins de reporterii AgoraPress, in timp ce vandaliza masinile parcate sub pasaj.  Actiunea de distrugere a acestora – spargerea geamurilor si taiera cauciucurilor,  a fost oprita de interventia reporterilor, cei trei aurolaci si o fata, fugind peste calea ferata. Astfel de interventii civice sunt foarte rare, din pacate, iar Politia isi face foate rar, spre deloc, simtita prezenta in zona, cu atat mai mut cu cat in zona nu mai exista obiective functionale.

Radu SEICARU

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here