FOTO. Pasarela pietonala de la Gara Iasi, vandalizata de ultrasii din galeria CSMS Iasi. Politia Locala nu are niciun suspect

0
75

O investitie de 3 milioane de lei a fost vandalizata saptamana aceasta de autori necunoscuti care au tinut sa isi lase semnatura pe pasarela pietonala care face legatura intre Gara Iasi si cartierul Alexandru cel Bun. In jur de 8 dintre peretii securizati ai pasarelei au fost mazgaliti cu graffiti, cu mesaje precum “Ultrasi liberi” sau “Peluza Nord”.

Noi avem in grija acea pasarela pietonala, asa cum avem si mobilierul stradal si investitiile public ale municipalitatii, dar este aproape imposibil sa le putem acoperi pe toate prin patrule.  Sunt zile in care poate nu avem nicio patrula care sa mearga pe acolo. Cu privire la acest aspect, noi nu avem cum sa facem cercetari in vederea identificarii faptasilor, dar daca ii gasim, ii vom sanctiona. Din pacate, acea pasarela nu este prevazuta cu sIstem de supraveghere video, iar extindea acestui sistem inspre acest obiectiv este peste posibilitatile noastre bugetare”, au declarat reprezentantii Politiei Locale Iasi.

Pasarela a fost construită în anul 1960. După numeroase demersuri la Ministerul Transporturilor construcția a devenit proprietatea Municipiului Iași, iar municipalitatea a făcut demersurile pentru modernizarea acesteia. Lucrările sunt executate de Compania Construcții Feroviare SA, valoarea contractului fiind de 2.968.796 lei, fără TVA. Execuția lucrărilor a fost întârziată de o serie de intervenții făcute de DelGaz Grid SA, care a dezafectat o conductă de gaze naturale montată de-a lungul pasarelei.

Noua suprastructură a pasarelei este o grindă metalică continuă, pe trei deschideri, montată pe cadre din beton armat. În afara lucrărilor de intervenţie structurale, la nivelul suprastructurii au fost prevăzute refacerea podinei, execuţia unui acoperiş şi a unor pereţi de sticlă securizată, precum şi accesul pentru persoanele cu dizabilităţi. Alte lucrări aferente căii au vizat colectarea şi evacuarea apei pluviale, execuţia parapetului pietonal şi a sistemului de iluminat public. Lungimea totală a pasarelei este de 291,35 metri, iar lățimea de doi metri.

Marius GAVRILESCU

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here