FOTO. Pietele iesene, locul in care nu te controleaza nimeni la “distantare sociala”

0
68

Coada la racla Sfintei Parascheva s-a mutat in piete. Dorinta libertatii a devenit mai puternica decat orice opreliste impusa in aceasta perioada. Cozi imense se oameni s-au format atat ieri cat si in aceasta dimineata la intrarile in pietele Alexandru si Nicolina (foto Bogdan Sfedu). Pestele de Florii sau alte alimente de baza pentru o masa de Florii sau pentru Pastele Catolic au devenit laitmotivul unei  socializari fara restrictii dictate de starea de urgenta. Desi sunt impuse restrictii de acces in limita a 100 de persoane, fluxurile de iesire le cam scapa la numar politistilor locali, motiv pentru care aglomeratia din cele doua piete este ca intr-un bazar turcesc.

Aceasta situatie contrazice in totalitate masurile scriptice luate de Primarie, care au intrat in vigoare, theoretic, incepand cu ziua de 11 aprilie, respectiv:

– Marcarea traseelor de acces și ieșire din piețe prin marcaje direcționale de trecere prin dreptul tarabelor și de separație, astfel încât să fie asigurată distanța minimă recomandată de 2 metri între cumpărători.

 – Accesul comercianților în piețele agro-alimentare se va face gradual, din două în două ore, pentru ca toți cumpărătorii să beneficieze pe parcursul zilei de marfă proaspătă.

 – În intervalul orar 11.00 – 13.00, se va asigura accesul în piețele agro-alimentare, cu prioritate, al persoanelor cu vârsta peste 65 de ani. În mod excepțional și doar dacă se respectă regula de maxim 100 de cumpărători în piață în același timp, se va permite accesul în piețele agro-alimentare și altor categorii de persoane.

Marius GAVRILESCU

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here