FOTO. Piețele ieșene, mai mizerabile decât targurile somaleze. Cocine de porci administrate de Ecopiata

0
65

Zona din jurul pieței Alexandru cel Bun a fost pusa la fermentat de smecherii de duminica din administrația Chirica. Locuitorii din zona acuza de mai bine de o săptămână, mirosuri greu de suportat, poluare fonica, apariția unor roiuri de gaze sau parcări blocate. Toată aceasta situație a fost cauzata de autorizarea, de către Primăria Iasi, prin Ecopiata, amplasării a zeci de viticultorii din tara, sub pasajul Alexandru cel Bun, în proximitatea pieței cu același nume. Activitatea defectuoasa a acestor samsari, cât și stocarea prelungita și în condiții improprii a mii de lădițe cu struguri, a făcut ca străzile din jur sa devina lipicioase și sa degaje un miros greu, de borhot. O consecinta directa a fost apariția de gaze, țânțari și viespi.


De când au venit țiganii aia sub pod, străzile sunt lipicioase, locurile noastre de parcare sunt ocupate în permanenta, comerțul se face direct în strada, fiind create reale blocaje rutiere. Mai nou, au apărut zone extinse de mucegai, care nu se duc la o simpla spălare. Marfa care nu mai este buna se arunca sub pod. Nu exista containere și nici masini câte sa vina constant sa spele străzile, Cât despre Politia Locala, vai de mama lor, ca ăștia sunt numai cu numele. In ce priveste administratia pietei, eu unul cred ca aceasta nu exista, altfel nu se explica nepasarea fata de hotiile si mizeria din piata”, ne-a declart Marian Cordun, un iesean din zona.


O situatie similara se intalneste si in interiorul pietei din Alexandru, ale carei intrari sunt blcate constant de satre de tigani cu patrunjel, nuci, ciuperci sau alte produse de sezon. O activitate ilegala, fara nicio urma de civilizatie, trecuta cu vederea de noua administratie a Ecopiata care, prin intermediul presei aservite, face eforturi disperate sa prezinte o realitate trunchiata legata de legalizarea activitatii din piete, cresterea veniturilor sau reorganizarea. Doar cine nu stie realitatea cotidiana din piete nu vede minciuna, ori cei cu ochelari de cal in aceata speta sunt marii bugetari din Palatul Roznovanu.
Radu SEICARU

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here