FOTO. Tezaurul descoperit în Ansamblul Mănăstirii Frumoasa din Iași a ajuns la Muzeul de Istorie a Moldovei

0
57

În cadrul cercetărilor arheologice preventive coordonate de către dr. Mădălin-Cornel Văleanu, cercetător științific I la Complexul Muzeal Național „Moldova” Iași, în contextul restaurării Ansamblului Mănăstirii Frumoasa din Iași, monument istoric de importanță națională, a fost descoperit, în perioada de 7 – 10 august 2018, un tezaur compus din 18 monede din aur.

Acestea se aflau într-un mormânt parțial deranjat, cântăresc în total 63 g de aur și au fost bătute între anii 1516 și 1591 în ateliere din Olanda, Prusia, Silezia, Austria, Ungaria și Transilvania.

Având în vedere structura monetară a tezaurului și starea de conservare excepțională a monedelor, acestea vor fi supuse procedurii de clasare în conformitate cu legislația în vigoare și vor fi înregistrate în patrimoniul Muzeului de Istorie a Moldovei. Asigurăm publicul pe această cale că tezaurul va fi expus în cel mai scurt timp după îndeplinirea tuturor pașilor implicați în procedura sus menționată“, a dat asigurari Lacramioara Stratulat, managerul Complexului Muzeal Moldova. 

Aida POPA

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

− 2 = 3