FOTO. Vaccin contra “mici cu de toate” la un centrul mobil de vaccinare antiCOVID din Bucuresti

0
80

La Piața Obor din București s-a deschis, de vineri dimineață, un centru mobil de vaccinare, iar cei care se imunizează acolo contra COvid-19 vor fi recompensați de patronii unei terase cu ”o porție gratis de mici cu de toate și o apă răcoritoare”, a anunțat primarul sectorului 2, Radu Mihaiu.

Mulțumesc, Times New Roman , umorul vostru e contagios”, a scris edilul pe Facebook, făcând referire la un articol de pe site-ul de satiră, intitulat ”Aşa da! Guvernul lansează în toată ţara campania ‘Mici, bere şi Pfizere’”.

Așa cum s-au legat lucrurile, celebrul nostru târg plin de istorie, Oborul, va fi o nouă atracție: vaccin cu mici cu muștar. E pe bune, nu-i o glumă. De ceva timp, cei 2 viceprimari au pornit demersurile pentru a deschide un centru de vaccinare în această locație, ce este probabil „cea mai vizitată” de bucureșteni. Scopul dorit: să oferim acces ușor la imunizare tuturor categoriilor sociale. Spre surpriza tuturor, antreprenorii deținători ai rețetei celebrilor ‘mici de la Obor’ vor să susțină campania de vaccinare: pentru fiecare vaccinat, o porție gratis de mici cu de toate și o apă răcoritoare”, a spus Radu Mihaiu.

„Caravana de la Obor” – un nou centru de vaccinare mobil, va fi inaugurată vineri, iar cetățenii se pot vaccina rapid și fără programare cu Pfizer și Johnson & Johnson, serul într-o singura doză.

În urmă cu o lună, ministrul Sănătății, Ioana Mihăilă, spunea că nu se discută, la acest moment, despre stimulente financiare care să fie acordate celor care se vaccinează anti-Covid.

În ceea ce privește alt tip de stimulent, ministrul anunță că se discută ca măsurile de relaxare să fie „mai multe pentru cei vaccinați”.

Pe de altă parte, recent, liderul PNL, Ludovic Orban, a declarat că românii ar putea ajunge pe viitor chiar să plătească pentru a se vaccina contra Covid-19. Orban susține că statul român ar putea schimba procedura de vaccinare, iar gratuitatea să rămână doar pentru persoanele vulnerabile.

În urmă cu doar câteva luni, vaccinul era adus cu avionul, transportat in masini speciale la -80C, păzit cu armata, injectia ți-o făceau medici îmbrăcați în combinezoane din recuzita “Ziua Z: Apocalipsa”, iar televiziunile transmiteau live evenimentul. Acum, ACELAȘI VACCIN se face în parcarea de la Metro printre navetele de bere și la coadă la mici, in fum de grătar și aromă de muștar, se transportă în genți de cărat ciorbă la Glovo, te înțeapă și brancardierii îmbrăcați cu șorțul peste trening, iar filmările se fac cu telefonul, la caterincă, și se postează pe TikTok“, este opinia unui roman.

Marius GAVRILESCU

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here