Friptura de porc de la praznic a bagat in spital 21 de persoane

0
54

Sefii Direcţiei de Sănătate Publică Iaşi au început o anchetă epidemiologică după ce 21 de persoane care au luat parte la un praznic din localitatea Rotăria au ajuns la spital.
Dintre cele 22 de persoane care au acuzat stări de rău, 21 au fost internate la Spitalul de Boli Infecţioase Sfânta Parascheva din Iaşi, dintre aceştia cinci fiind copii cu vârste cuprinse între 4 şi 19 ani.În momentul internării, pacienţii aveau frisoane, febră, cefalee, greţuri, vărsături, ameţeli, dureri abdominale, diaree sau lipotimie.
La Spitalul de Boli Infecţioase Iaşi au fost internate 21 de persoane diagnosticate cu toxiinfecţie alimentară. Focarul a fost înregistrat în comuna Ciorteşti, satul Rotăria, după consumul de alimente din pachetele primite cu ocazia unei pomeniri. Până acum au fost identificaţi 32 de consumatori cu vârste între 4 şi 84 de ani. Alimentul posibil incriminat, consumat de toţi bolnavii, ca aliment unic sau în asociere cu altele, este friptura din carne de porc.”, a spus Marius Voicescu, purtătorul de cuvânt al Direcţiei de Sănătate Publică.
Pacienţii susţin că la praznic au primit pachetele cu alimente care au constat în felii de pâine, salam şi caşcaval feliat, friptură din carne de porc preparată la cuptor, sarmale din carne de porc, măsline şi roşii.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

+ 8 = 17