Gală dedicată sopranei Adriana Severin la Opera Iași

0
58

Ultimul spectacol al lunii mai propus de Opera Națională Română din Iași, care va avea loc lunea viitoare, este un eveniment special. Acesta va fi dedicat sopranei Adriana Severin, care a activat în teatrul liric ieșean începând cu 1969 și a avut o carieră marcantă. În cei 25 de ani în care a lucrat la Opera ieșeană, apreciata solistă a efectuat numeroase turnee în străinătate și a cucerit importante premii naționale și internaționale. Devenită conferențiar universitar la Conservatorul din Iași după retragerea de pe scenă, Adriana Severin a îndrumat nume mari ale operei, precum Elena Moșuc, a editat un curs și a făcut parte din mai multe jurii ale unor concursuri notabile.
Doamna Severin este un nume care a lăsat urme adânci în istoria Operei ieșene, atât ca soprană de prim rang, cât și ca îndrumător al multor soliști care slujesc acum teatrul liric ieșean. De aceea, ni s-a părut firesc să organizăm o gală specială, care să-i fie dedicată. Cu prilejul acestui eveniment va fi lansat și volumul , scris de lector universitar doctor Mihaela Gârlea, cu sprijinul lector universitar doctor Oana Andreea Severin” a declarat managerul interimar al Operei Naționale Române din Iași, Andrei Fermeșanu.
Dirijorul spectacolului de pe 30 mai, în care își vor da concursul soliștii și Orchestra Operei Iași, va fi Bogdan Chiroșcă.
Biletele de intrare la reprezentația amintită pot fi achiziționate de pe site-ul operaiasi.ro și de la Agenția Operei, care este situată în foaierul instituției.
Aida POPA

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

48 − = 43