Gala Excelentei Sportului Iesean 2016 – spritul si saleurile au valorat mai mult decat premiile oferite sportivilor

0
56

Caiet program tras la xerox la o Gala a Excelentei Sportului Iesean pentru care s-au alocat de 90.000 lei, multe balbe si accidente pe scena, dar si atitudini suspecte.

Exceptand performanta sportivilor premiati in aceasta seara pe scena Casei de Cultura a Studentilor din Iasi, pentru rezultatele obtinute anul trecut, Gala Excelentei in Sport a fost o bataie de joc. Evenimentul anual in care organizatorii au bagat o suma imensa, de 90 de mii de lei, nu a avut nici macar un caiet program pentru presa. La un moment dat a inceput sa circule prin sala o fituica trasa la xerox in care era insailat un desfasurator al serii cu premiantii si personalitatile care vor inmana premiile pe fiecare dintre cele 11 categorii. “Da de unde ati facut rost de program? Va intreb ca nu mai avem niciunul. Puteti sa il imprumutati si la colegi?”, s-a adresat ziaristilor, Ionel Popa, (Popica), unul dintre angajatii Primariei, delegat sa se ocupe de organizarea evenimentului. Totusi, pentru putina transparenta asupra evenimentului, amfitrionul serii, in persoana directorului TVR Iasi, Vasile Arhire, a facut apel la spectatori sa dea subele jos de pe ei, ca sa iasa transmisia bine, cu toate ca in sala erau cateva grade bune cu minus. Poate tocmai din aceasta cauza, deputatul Sorin Iacoban, presedinte al FRS, printre altele, a confundat o gala a sportului, cu o oarecare tinuta, cu o miuta pe terenul din Copou, strigand cat il tinea gura. In tot acest timp, scena a continuat sa fie martora unor anomalii. De exemplu, buchetele de flori au fost atat de simbolice incat una dintre sportive, care a ridicat premiul pentru echipa, a atras atentia ca florile sunt prea putine ca sa poata fi impartite cu cineva. Nu au lipsit nici “chiftelutele”, tonul dandu-l chiar primarul interimar, Mihai Chirica, care a urat sportivilor ca prin ceea ce fac “ sa aiba parte de vizibilitate pe toate mapamoandele”.  In fata acestui pluralism al Terrei, sportivii s-au asezat la linia de start si au multumit “autoritatii legale”, in loc de “locale”, iar un altul i-a multumit cordial lui Vasile Arhire cand acesta i-a inmanat microfonul: “Multumesc ca mi-ati dat telefonul!’, s-a balbait acesta. Nici Vasile Arhire nu s-a lasat mai prejos. “Te rog sa te apropii de noi”, i-a adresat acesta invitatia unei medalitate in box, procedand “la intimidare” ori dintr-un respect de sine atat de mare incat s-a scapat fata de sine… la  a doua plural.

Confuziile s-au tinut lant, una dintre colegele sahistei Irina Bulmaga pomenindu-se in brate cu doua buchete de flori, iar Doru Tompea, rectorul UPA, cel invitat sa imparta premiile speciale, s-a pomenit cu bratele pline de diplome, dintr-o confuzie a manechinelor de la Kasta Morelli, care au incurcat sectiunile. Pentru ca printre disciplinele sportive s-au numarat si sporturile de contact, scena a duduit din cauza cazaturilor, dar nu pentru ca asa au fost gandite demonstratiile, ci pentru ca scena a fost foarte alunecoasa, un adevarat ghinion pentru unele dintre executiile sportivilor.

Potrivit unor surse credibile, premiile in bani pe care le-au primit sportivii ieseni au fost pana in 30 de mii de lei, restul sumei pana la 90 mii lei ducandu-se pe saleuri, spituri si …”cartoane de excelenta”. In concluzie, cinste sportivilor, rusine organizatorilor!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here