Gală Extraordinară la Opera Iași: Elena Moșuc – 30 de ani de carieră

0
62

După succesul uriaș avut cu spectacolele ”Rigoletto”, de Giuseppe Verdi, care s-au bucurat de participarea renumitului tenor Ștefan Pop, Opera Națională Română din Iași propune publicului un nou eveniment de mare impact. Miercuri, 6 aprilie, teatrul liric ieșean va găzdui o gală extraordinară, ”Elena Moșuc – 30 de ani de carieră”.
Elena Moșuc va reveni astfel pe scena de unde a pornit în gloriosul ei drum artistic, care are ca repere teatre celebre ale lumii precum Teatro alla Scala din Milano, Metropolitan Opera House din New York, Royal Opera House din Londra, Opera Bastille din Paris, Wiener Staatsoper, Teatro Regio din Parma sau Opera Zurich.
Cetățean de onoare al Iașului, celebra soprană a primit numeroase distincții și premii renumite, între care și prestigiosul Oscar della lirica 2019. Solista de talie internațională a triumfat sub bagheta unor dirijori și regizori de marcă precum Sir Colin Davis, Nello Santi ori Franco Zeffirelli.
Miercuri, spectatorii vor avea privilegiul de a asculta un recital de arii susținut de Elena Moșuc, precum și câteva duete interpretate de starul mondial împreună cu tenorul Florin Guzgă, coordonatorul artistic al Operei ieșene.
Suntem extrem de onorați să putem găzdui un eveniment de asemenea anvergură, o gală dedicată Elenei Moșuc. Dumneaei este un adevărat simbol pentru artiștii Operei ieșene, instituția de unde a plecat pentru a cuceri toate scenele lirice de prim rang ale lumii și a intra în istoria operei mondiale. Sunt convins că gala de miercuri va intra în memoria afectivă a Iașului cultural” a declarat managerul Operei Naționale Române din Iași, Andrei Fermeșanu. Acesta a mai precizat că Elena Moșuc va rămâne în Iași și după spectacolul de pe 6 aprilie, pentru a susține un masterclass.
Aida POPA

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

4 + = 12