Gala Premiilor Operelor Naţionale – Ediţia Centenar, difuzata online de Opera Nationala din Iasi, de Ziua Nationala

0
65

De Ziua Naţională a României, Opera Romana din Iasi va difuzată online Gala Premiilor Operelor Naţionale.
Ca urmare a faptului că pandemia de coronavirus a blocat posibilitatea organizării de spectacole, Opera Naţională Română Iaşi va relua, de luna viitoare, transmisiunile unor evenimente remarcabile ale instituţiei pe site-ul www.operaiasi.ro. Prima reprezentaţie care va fi difuzată este Gala Premiilor Operelor Naţionale – Ediţia Centenar. Spectacolul va putea fi urmărit pe 1 decembrie, de Ziua Naţională a României, cu începere de la ora 18,30“, au transmis reprezentanţii ONRI Iaşi.
Gala Operlor Romane a debutat pe 9 octombrie 2018 şi a premiat performanţele artiştilor lirici români în stagiunea 2017-2018. La această gală au participat mari artişti ai scenelor internaţionale, printre care soprana Patrizia Ciofi şi tenorul Fabio Armiliato, care au jucat la Scala, Metropolitan sau Covent Garden, soprana Chiara Giudice. Fabio Armiliato este cunoscut şi dintr-un celebru film regizat de Woody Allen, “To Rome with love”, în care solistul italian interpretează un rol special.
În cadrul reprezentaţiei de pe scena Operei ieşene au fost prezentate mai multe momente deosebite, între care şi celebra creaţie a compozitorului Eugen Doga, “Vals”, plasată de UNESCO în rândul celor patru capodopere muzicale ale secolului XX.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here