Gală speciala la Opera Iasi. Celebra soprana Elena Mosuc este invitata speciala

0
86

Opera Națională Română din Iași organizează duminică, de la ora 18:30, în Sala Mare, un eveniment deosebit, Gala Identității Naționale Axa Culturală Iași – Viena.
Spectacolul o va avea în centru pe celebra soprană Elena Moșuc, câștigătoare în 2019 a „Oscar della Lirica”, cea mai prestigioasă distincție internațională a muzicii de operă, echivalentul muzical al Premiilor Oscar pentru cinematografie.
Născută la Iași, solista de renume mondial, care a fost ovaționată pe toate scenele faimoase ale lumii, revine astfel la Opera Iași, unde a început gloriosul ei drum artistic.
Alături de Elena Moșuc, în reprezentația organizată de teatrul liric ieșean vor putea fi urmăriți apreciații tenori ieșeni Florin Guzgă, Andrei Fermeșanu și Andrei Apreotesei.
Va interpreta Orchestra Operei Naționale Române Iași, iar conducerea muzicală va fi asigurată de maestrul David Crescenzi.
Programul galei cuprinde pagini muzicale de referință din creații românești și repertoriul universal.
Biletele de intrare la evenimentul de pe 11 decembrie pot fi achiziționate de pe site-ul operaiasi.ro sau de la Agenția Operei, care este situată în foaierul instituției.
Artiștii ieșeni și invitații speciali vor susține un eveniment asemănător pe 10 ianuarie 2023, în capitala Austriei, în celebra sală Musikverein, casa Filarmonicii Viena.
Aida POPA

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here