Gata si cu “Vinerea verde”! Iesenii nu vor mai putea circula gratuit in zilele de vineri, cu mijloacele de transport public

0
113

Programul de gratuități, în zilele de vineri, pe traseele de transport public din municipiul Iași nu va mai fi prelungit. Primarul Mihai Chirica a anunțat că o zi de transport gratuit costă municipalitatea minimum 3 milioane de lei.
Edilul a mai spus că, lunar, costurile acestei inițiative depășesc 13 milioane și, în contextul venirii iernii, Primăria nu va mai putea susține proiectul.
De la înființarea traseelor gratuite ‘Vinerea Verde’ am adus în discuție faptul că ele nu au decât un rol de marketing, de conștientizare a populației că există această formă de transport public. El nu trebuie să devină neapărat o gratuitate permanentă pentru a învăța viitorii noștri călători cu transportul public, astfel încât să putem renunța împreună la vehiculele de proprietate personală. Acesta este scopul principal pentru ‘Vinerea Verde’, nu este scopul de a aduce pierderi în continuare companiei de transport. În acest moment, fiecare leu contează, pentru că parcurgerea iernii este o tragedie din punct de vedere energetic. Lumea înțelege, mai mult sau mai puțin, că pentru fiecare leu consumat din energia electrică, statul român mai pune încă 4 ca să facă acel total de 5 lei. Dacă înmulțim acest lucru cu miliarde de lei o să vedeți că pe parcursul unei ierni să adună miliarde de euro compensări în energie, bani cu care cu cât consumăm mai mult, cu atât creăm o gaură mai mare la bugetele locale și naționale”, a declarat Mihai Chirica.
Marius GAVRILESCU

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here