Gemenii Muraru și europarlamentarul Rareș Bogdan îl girează pe dublul inculpat Costel Alexe

0
205

„Gemenii Muraru, Alexandru deputat PNL, șeful formal al filialei ieșene, și Andrei – Excelența sa, ambasadorul României în SUA, acești atleți ai integrității girează un penal în cea mai înaltă funcție publică a Iașului. Pe Costel Alexe, dublu inculpat, acuzat de fapte de corupție și abuz în serviciu.
Săptămâna trecută, judecătorii de la Înalta Curte și cei ai Tribunalului Iași au concluzionat că rechizitoriile DNA au fost corect întocmite. Iar Costel Alexe, președintele Consiliului Județean Iași, va intra la judecata pe fond.
Replica lui Alexe a fost uluitoare: a plecat la Bruxelles, în Parlamentul European, la invitația europarlamentarului PNL Rareș Bogdan.
În acest context, sunt mai multe întrebări la care conducerea PNL trebuie să răspundă public:
1. Pe ce bani a fost Costel Alexe la Bruxelles, cine a suportat transportul, cazarea, masa și șprițul?
2. A fost Costel Alexe în călătorie de plăcere sau în interes de serviciu?
3. Cu ce lideri europeni sau înalți funcționari a stat la discuții Costel Alexe, acest personaj toxic acuzat de procurorii DNA că a luat șpagă 22 de tone de tablă?
4. Ce calitate morală mai are Costel Alexe în a-i reprezenta pe ieșeni atât aici, la noi acasă, cât și peste hotare, în relațiile cu forurile europene?
5. Care este rezultatul concret al acestui desant ieșean la Parlamentul European? Au fost mai mulți primari PNL și funcționari ai Consiliului Județean. Ce au adus ei pentru ieșeni, ce proiecte publice vor pune în operă ca efect al acestei vizite?
Andrei Muraru, ca ambasador într-o țară care detestă corupția, are obligația morală de a transmite același mesaj și în țara și orașul din care provine.
Reveniți acasă, penalul Costel Alexe alături de penelistul Alexandru Muraru au continuat turneul prin județul Iași. Au împărțit bezele în stânga și-n dreapta, au zâmbit frumos, au strâns mâini și au rostit iar promisiuni electorale. Că doar nu-i costă nimic.
Zilele trecute, Alexe și Muraru au fost, în tandem, la:
• Hârlău unde s-au pozat între ei, împreună cu alți activiști PNL;
• La Festivalul regional de folclor „Corăgheasca”, organizat în comuna Deleni;
• La o dezbatere a TNL Iași privind oportunitățile și avantajele pădurilor-parc în județul Iași. Vorbe goale;
• La o nouă ședință a Biroului Politic Județean al PNL Iași.
Acțiuni politicianiste, fără niciun efect pentru ieșeni. De dragul lui Alexe, PNL scufundă de tot Iașul!” a declarat senatorul Maricel Popa.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here