George Ivașcu, ministrul Culturii, a dat asigurari de viata lunga pentru cladirile Operei si Filarmonicii din Iasi

0
65

Aflat într-o vizită de lucru în județul Iași, ministrul Culturii și Identității Naționale a anunțat că Guvernul a adoptat ieri o Ordonanță de Urgență (OUG) prin care se alocă multianual fonduri în valoare de un miliard de euro pentru achiziţia, restructurarea şi construirea de monumente istorice, biblioteci şi muzee, „în acord cu Programul de Guvernare şi Convenţia Naţională pentru Cultură”.
George Ivașcu a dat asigurări ca în cadrul acestui Program, Guvernul va prioritiza și proiectele de reabilitare și modernizare sau chiar de construire al unui nou sediu pentru clădirea Filarmonicii Moldova Iași și de construire a unei săli de spectacole pentru Opera Națională Română din Iași.
Unul dintre lucrurile pe care mi le-am asumat în mandatul meu de ministru este redobândirea identității naționale, iar Iașul este unul dintre orașele cu vocație și valențe culturale din România. Din acest motiv, vă asigur că Filarmonica Moldova Iași și Opera Națională Română din Iași sunt două dintre obiectivele de investiții care vor deveni o prioritate pentru mine și Guvern. Îmi doresc să legăm aceste lucruri și de faptul că România va prelua în 2019 presedinția Consiliului Europei și este o bună ocazie să promovăm Iașul la nivel european. Conceptul meu este cunoaștere pentru recunoaștere. Am venit să vad cu ochii mei care sunt problemele, la fața locului, pentru a putea apoi să susțin în cunoștință de cauză toate aceste demersuri” a punctat ministrul.

Venirea lui George Ivascu la Iasi i-a scos din negura uitarii mai multi parlamentari. Printre cei care au iesit in decor ca musca la miere s-a numarat si Varujan Vosganian, un politruc de care iesenii nu au mai auzit nimic de la aberatia cu …”impozitarea oualelor de la tarani”.
Marius GAVRILESCU

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

+ 73 = 83