Gheorghe Nichita catre un fost director supraponderal al unei biblioteci iesene :”Aveti o mare suprafata intelectuala”

0
47

Deschiderea contului de facebook a fost pentru fostul primar al Iasului, Gheorghe Nichita, un prilej de reintalnire virtuala, atat cu aplaudaci cu state vechi, cat si detractori sau oameni care tineau sa-i spuna verde …in facebook, cat de mult rau le-a facut. Un astfel de om este si Catalin Bordeianu, fost director al Bibliotecii Judetene „Gh. Asachi” din Iasi, care il acuza pe fostul edil ca din cauza unei decizii politice a acestuia a ajuns sa-si piarda casa si sanatatea, fara a preciza despre ce anume este vorba. La fel de in ceata este si Gheorghe Nichita, care isi manifesta uimirea si-l asigura pe fostul bibliotecar de toata aprecierea sa.

Va inselati si ati uitat usor ca in urma cu trei ani ati hotarat sa nu-mi pot continua un mandat care a salvat o institutie si angajatii ei. Poate asa platesc cu viata lor cei care au facut ceva. Dumnezeu sa va aiba in paza si sa va dea gandul care poate birui compromisul…cu certitudine in cazul meu. Viata mea a fost schimbata de o decizie nedreapta. Am pierdut casa, m-am imbolnavit, ce mai conteaza”, ii raspunde Bordeianu.

Nichita sare si se apara, dand vina pe liberali si recuge, surpinzator pentru conformatia sa intelectuala, la o licenta stilistica care se raporteaza in mod direct la kilogramele in plus ale lui Catalin Bordeianu.

Nu a fost decizia mea. Conform protocolului politic, acea institutie a fost coordonata de PNL. Din pacate nu a depins de mine. Daca ne vom intalni vreodata o sa va raspund cu detalii. Sunteti un om cu o mare suprafata intelectuala. Trebuie doar sa ne vedem si sa lamurim lucrurile”, ii spune Nichita.

Se pare ca totul a pornit de la inlocuirea lui Catalin Bordeianu de la conducerea Bibliotecii „Gh. Asachi”, cu Dan Dobos, fost sef de campanie al edilului.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

4 + 5 =