Gheorghe Nichita isi face incalzirea pentru inca un mandat de primar al Iaşului. Ar fi al patrulea gol in poarta iesenilor.

0
78

Gheorghe Nichita a declarat că îşi va depune candidatura pentru un nou mandat de primar al Iaşului. El a precizat că pentru exerciţiul financiar european 2014 – 2020 are pregătite 37 de proiecte de realizat în cartiere, precum si continuarea proiectelor incepute pe fonduri europene.
„În privinţa candidaturii la Primărie, în 2016, da, sunt destul de hotărât să candidez pentru că proiectele pe care anul ăsta ar trebui să le finalizăm, unele dintre ele trebuie să continuie cu alte proiecte, şi aici mă refer la tot ce înseamnă zona Bahluiului cu acele pasaje, inclusiv zona de la Spitalul de Recuperare şi Purcica, tot ce înseamă agent termic şi racordarea Copoului. Sunt multe proiecte pe care le am în continuare în portofoliu pentru bugetul 2014-2020 şi care vor putea să înceapă de prin 2016, partea a doua a anului când va începe finaţarea proiectelor pe fonduri europene. Am început un proiect de modernizare a oraşului şi vreu să-l continui. Pe de altă parte, am o echipă la Primărie care deja ştie ce înseamnă fonduri europene şi proiecte de mare impact, nu numai să vopseşti pomii ca să dea impreisaa că este un oraş curat”, a declarat Gheorghe Nichita.

Ascensiunea lui Nichita la conducerea Iasului este asemanatoare cu cea a lui Hitler, prin prisma conspiratiilor care s-au urzit de mai marii partidului, pentru ca Nichita sa ajunga la putere. La data de 16 iunie 2003, viceprimarul Vasile Dumitriu se retrage din funcția de viceprimar, la insistentele senatorului Solcanu, eminenta cenusie a PSD de la acea vreme, iar consilierul Gheorghe Nichita este ales de către consilierii locali, la propunerea primarului Constantin Simirad, ca Viceprimar al Municipiului Iași. La propunerea primarului Constantin Simirad, lui Gheorghe Nichita i s-au acordat atribuții sporite de către Consiliul Local al Municipiului Iași. În ședința Consiliului Local din 28 noiembrie 2003, Constantin Simirad și-a dat demisia, iar Gheorghe Nichita devine primar interimar al municipiului Iași.
A candidat din partea PSD la alegerile locale din 6 și 20 iunie 2004, obținând în primul tur de scrutin 47,72% din voturi, față de numai 18,63% dintre voturi cât a obținut principalul contracandidat, Dan Cârlan (candidat din partea Partidului Democrat). În turul doi, Gheorghe Nichita a fost ales ca primar cu 59,24% din voturi.
În anul 2005, primarul Nichita este ales ca prim-vicepreședinte al Organizației Județene Iași a PSD, apoi din aprilie 2006 deține funcția de președinte al Organizației Județene Iași a PSD. În decembrie 2006, Gheorghe Nichita este ales ca vicepreședinte pentru Regiunea Nord-Est al Partidului Social Democrat (PSD). La alegerile locale din 1 iunie 2008, Gheorghe Nichita a candidat pentru un nou mandat de primar al municipiului Iași și a obținut 44,57% din totalul voturilor valid exprimate, aflându-se pe locul I în topul preferințelor alegătorilor [5]. În turul II de scrutin din 15 iunie 2008, Gheorghe Nichita s-a înfruntat cu europarlamentarul Dumitru Oprea și a obținut un procentaj de 54,2% din voturile ieșenilor, câștigând un nou mandat de primar [6].La alegerile locale din 2012 candidatul USL Gheorghe Nichita a castigat alegerile pentru Primaria Iasi cu 59,4% din voturi, pe pozitia a doua fiind deputatul Tudor Ciuhodaru, candidat UNPR, cu 14,3%, potrivit rezultatelor finale.Potrivit reprezentantilor Biroului Electoral Municipal, Gheorghe Nichita a obtinut 70.463 de voturi, Ciuhodaru 16.972, Oajdea 14.625, iar Paduraru 11.787 de voturi. In cursul acestui an este posibil sa il aiba ca si contracandidat pe Cristian Adomnitei, vazut ca singurul candidat eligibil din gasca liberala.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here