Gheorghe Nichita, primarul suspendat pentru fapte de coruptie, candideaza la Camera Deputatilor din partea PRU

0
65

Fostul primar al Iasului, Gheorghe Nichita, cercetat penal pentru fapte de coruptie, mita, fapte de violenta si folosirea unei institutii a statului in interes personal, a anuntat ca a revenit in politica si va candida la alegerile parlamentare pe lista pentru Camera Deputatilor din partea Partidului România Unită (PRU), al carui presedinte de filiala locala este.

Acest lucru a fost anuntat astăzi, într-o conferință de presă sustinută la sediul PRU de pe b-dul Independenței. Alaturi de Gheorghe Nichita, la conferinta a participat si Bogdan Diaconu, președintele național al partidului.

Stiu că vor fi voci care mă vor critica pentru această decizie, așa cum vor fi unii care vor spune că a fost o decizie curajoasă sau, poate, că e pură nebunie să mai candidezi pentru o funcție politică în zilele noastre. Sunt pregătit pentru orice! Ce vreau eu să vă spun este că am decis să candidez pentru voi, cei care mai credeți în mine, pentru voi, cei care mi-ați trimis mesaje sau m-ați oprit pe stradă și mi-ați spus să nu renunț, să lupt, să încerc să merg înainte pentru că încă mai am un cuvânt important de spus! M-ați ajutat să rămân în picioare atunci când alții, aflați în aceeași situație ca mine, au căzut, mi-ați dat speranță și m-ați încurajat când mi-a fost mai greu ca oricând”, a fost mesajul lui Gheorghe Nichita.

In urma cu un an, Gheorghe Nichita a fost trimis în judecată de DNA după ce s-a dovedit ca a folosit Poliţia Locală pentru a-şi urmări fosta iubită, alături de el fiind deferiţi justiţiei fostul director al Poliţiei Locale Iaşi Liviu Hliboceanu şi un fost şef de serviciu din instituţie. Pe langa acest dosar, Nichita a fost în judecată şi în dosarul UTI, pentru luare de mită.

Povestea cu dosarele nu cred că influenţează electoratul. Nu pot discuta acum despre dosare, ele îşi vor urma cursul, în orice caz sunt  acuzat pe nişte denunţuri mincinoase”, a spus Nichita in conferinta in care si-a anuntat candidatura.

Radu SEICARU

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here