Giani Canschi s-a apucat de facut gropi de gunoi in judet. Patru milioane de euro ingropate in cele doua gropi de gunoi de la Baltati si Ruginoasa

0
61

Cristian Adomnitei, presedintele Consiliul Judeţean Iaşi, impreuna cu reprezentantul Geprocom SA, au semnat contractul de incepere a lucrarilor ce vizeaza construirea staţiilor de transfer si sortare a gunoaielor din comunele Bălţaţi si Ruginoasa, din cadrul proiectului „Sistem de Management Integrat al Deşeurilor în Judeţul Iaşi”.
Acesta este ultimul mare contract din cadrul proiectului “Sistem de Management Integrat al Deşeurilor în Judeţul Iaşi”, un contract în valoare de 4,3 milioane de euro. Întregul proiect are o valoare de 85 milioane de euro, fiind cel mai mare proiect european din istoria Consiliului Judeţean Iaşi. La venirea mea la Consiliu absolut nimic din acest proiect nu era pornit. Cu această verigă întregul lanţ al managementului deşeurilor, de la gospodării sau firme şi până la staţia definitivă de la Ţuţora, este asigurat”, a declarat Cristian Adomnitei.
Oferta declarată câştigătoare a fost cea a SC Geprocon SA Iaşi, preţul contractului de 19,14 milioane de lei, fără TVA.
Acest ultim contract încheie întreaga serie de proiecte europene la care Consiliul Judeţean a putut participa. Tot ce s-a depus în perioada2007-2013 s-a licitat şi ori este deja realizat, ori e în proces de execuţie, pentru ca până la finalul acestui an să fie gata. Nu există ban european să îl fi putut accesa şi să nu-l fi accesat. Aşteptăm cu multă experienţă şi dorinţă perioada următoare de finanţare 2014-2020 pentru a scrie, depune şi, sperăm, câştiga, noi proiecte europene, dar acest lucru nu se poate întâmpla decât după ce Guvernul va finaliza negocierile cu Uniunea Europeană, lucru care încă nu s-a întâmplat”, a mai afirmat Adomnitei.
Acesta a solicitat firmei constructoare să finalizeze lucrările până la finele acestui an, întrucât doar până atunci pot fi plătite din fondurile Programul Operaţional Sectorial (POS) Mediu I.
Amplasamentul stației de transfer Bălțați este pus la dispoziția proiectului conform Hotărârii Consiliului Local Bălțați, aparținând domeniului public al comunei și ocupă o suprafața de aproximativ 1,0 ha. Accesul rutier la amplasament se realizează prin intermediul drumului comunal DC 115. Amplasamentul stației de sortare și transfer Ruginoasa este pus la dispoziția proiectului conform Hotărârii Consiliului Local Ruginoasa, aparținând domeniului public al comunei și ocupă o suprafața de aproximativ 2,5 ha. Accesul la acest amplasament se va face direct din drumul național DN28A.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

+ 19 = 29