Golanii statului impotriva unui haiduc al padurilori! Sindicatul Europol – “Hotii de paduri sunt pe statele de plata ale statului”

0
61

Europol- sindicatul politistilor europeni, trage  un semnal de alarma in ce priveste modul free si cu acoperire directa la ministerul de Interne si cel al Mediului, la silvic si politic, in care se fura padurile Romaniei. Afirmatiile sindicalistilor din Politie vin pe fondul utimelor incidente petrecute in Bucuvina, care l-au avut ca protagonist pe Daniel Bodnar, un activist de mediu care petrece zilnic ore întregi pe drumurile din Suceava, pentru a monitoriza tăierile și transporturile ilegale de material lemnos. În toată această perioadă, el a fost amenințat, înjurat și agresat de cei cărora le strică combinațiile și care pierd bani din cauza lui.

Daniel nu a fost sprijinit de autorități, nu a beneficiat de suport, ba dimpotrivă, a fost constant descurajat să mai continue să protejeze pădurile din județul Suceava. Ministrul de la Interne a simtit miros de popularitate gratuită si a reacționat „prompt”, trimitand o echipă de control la Suceava.

Păi bine, bine, domnu’ șeful la MAI, cumva vă faceți că nu știți că există o patrulă de poliție care acționează pe 7 comune cu mai mult de 10 sate?! Nu știți că hoții de lemne acționează nestingheriți, știind că nu îi deranjează nimeni?! Nu știți că acțiunile pe tăierile ilegale de arbori se fac de formă, doar că să vă raporteze dumneavoastră, să vă lăudați cu statistica?! Nu știți că inclusiv jandarmilor li s-au luat din atribuțiile pe domeniul silvic, ca să nu mai deranjeze sponsorii de partid?!

S-ar putea într-adevăr să nu știți toate acestea…Pentru că, probabil, dacă v-ar fi interesat câtuși de puțin de acest jaf al pădurilor și de mafia lemnului din anumite județe, ați fi înființat „Poliția pădurilor”, mai degrabă decât „Poliția animalelor” sau „Poliția siguranță școlară”, mai ales acum când e pandemie, iar școlile sunt închise. Iar puținii polițiști pe care îi avem în serviciu sunt trimiși cu alte probleme, la verificări de buletine expirate, la verificări ale celor izolați la domiciliu sau în orice altă activitate care le permite hoților de lemne să acționeze în voie, cu complicitatea primarilor, pădurarilor, politicienilor”, sustin reprezentantii din Sindicatul Europol.

Radu SEICARU

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here