Grand Siraj Iasi, un nou centru comercial pe lista focarelor de evaziune fiscala bifate de inspectorii ANAF care deruleaza Operațiunea “Cristal”

0
89

ANAF a dat publicității, miercuri, primul bilanț de la demararea operațiunii “Cristal”, care are drept țintă centre comerciale angro din toată țara. Astfel, în prima săptămână de verificări, Direcția Antifraudă Fiscală a desfășurat acțiuni de verificare și monitorizare în 21 de centre angro din țară. Este vorba despre cele 15 anunțate inițial (West Market Oradea, Agrotransilvania Dezmir Cluj, Romalion Bacău, Pasărea Phoenix Iași, Galgors Galați, Tug Brăila, Euro 2 Timișoara, Piața de Gros Timișoara, Marlorex Craiova, Frigorifer Craiova, Gama Center Ploiești, Pavcom Târgoviște, Expomarket Doraly Afumați-Ilfov, Smart Expo Flora București, Brintex Brașov). Acestora li s-au adăugat, ulterior, și altele, “pe măsura disponibilizării de control, dar și ca urmare a verificărilor de tranzacționare”: Grand Siraj Iași, Sucpi Craiova, Redexpo Ploiești, Complex Comercial Transilvania (Tg. Mureș), Piața agroalimentară Stupini (Brașov) și Târgul Municipal Craiova.
Potrivit comunicatului ANAF, în prima săptămână a operațiunii au fost verificați 1.273 de contribuabili, fiind date amenzi în valoare de peste șapte milioane de lei. De asemenea, au fost confiscate bunuri și numerar însemnând, valoric, un total de aproape 2,1 milioane de lei. Printre altele, inspectorii au ridicat aproape 80 de tone de fructe și legume și aproape 60 de tone de băuturi alcoolice.
Pentru 13 operatori economici care ofereau servicii de catering/restaurant în incinta centrelor controlate s-a dispus suspendarea activității, constatându-se lipsa caselor de marcat. În 123 de cazuri, inspectorii au dispus interzicerea activității, iar reprezentanții a 170 de agenți economici au fost invitați la sediul instituției, pentru continuarea verificărilor.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here