Grupul Marquardt, producator modial de mecatronică de varf, deschide în Palas Iasi primul sau birou de cercetare si dezvoltare din regiune

0
80

Marquardt România, membră a Grupului Marquardt – companie germană producătoare de mecatronică de vârf -, va deschide primul său birou din Regiunea de Nord-Est a țării în ansamblul mixt Palas Iaşi. Compania a optat pentru închirierea unor spații de birouri în clădirea United Business Center 3 (UBC 3), consolidând, astfel, extinderea Centrului de Cercetare și Dezvoltare Marquardt în această zonă.
Grupul Marquardt, companie fondată în 1925 şi aflată în proprietate de familie, este unul din producătorii mondiali de vârf de mecatronică inovativă. Produsele Marquardt, care includ panouri de operare, schimbătoare de viteză shift by wire, sisteme de acces în vehicule, de autorizare a șoferului și sisteme inteligente de management al bateriilor pentru automobilele electrice, sunt folosite de numeroase companii de top din industria automobilului. Grupul mai produce și sisteme de comutare folosite în aparatura electrocasnică, în aplicații industriale și în mașinile-unelte de mare putere.
Filiala Marquardt România a fost înființată în 2005, la Sibiu, unde se bazează pe munca susținută și talentul a 2.400 de angajați. Marquardt Sibiu își derulează activitatea de creare și proiectare în Centrul Research & Development, care activează în compartimentele Software Development, Software Testing, Mechanical Design, PCB Design și Product Technical Testing.
Centrul R&D a devenit un hub de expertiză în domeniul Human-Machine Interface, ceea ce a condus la o extindere a acestuia, precizează managerul general al Marquardt România, Mourad Halilou: „O componentă importantă a creșterii Centrului R&D este extinderea acestuia în Regiunea Nord-Est, unde strategia noastră a prevăzut deschiderea spațiilor de birouri în Iași. Aici avem deja un prim nucleu de angajați care lucrează full-time în regim online, specialiști în Software Development, și urmează să dezvoltăm componenta din Iași, angajând peste 50 de experți în programare embedded”.
Compania angajează în Iași și în regiunea învecinată un mare număr de experți în dezvoltarea software în limbajul C Embedded, care vor lucra în sistem hibrid și vor avea la dispoziție birourile din UBC 3 în sistem de co-working space.
Despre United Business Center
Rețeaua națională de birouri premium United Business Center, dezvoltată de grupul IULIUS, include 14 clădiri de birouri clasa A, cu o suprafață totală de peste 182.000 mp, aflate în proiectele de regenerare urbană din Iași (7 clădiri – 75.600 mp), Timișoara (4 clădiri – 80.000 mp) și Cluj-Napoca (3 clădiri -26.200 mp). Pentru că sunt proiectate, construite și operate cu grijă față de mediu și față de oameni, toate clădirile sunt certificate sau în curs de certificare conform standardului internațional de sustenabilitate LEED, dezvoltat de U.S. Green Building Council.
În Iași, comunitatea de business din ansamblul Palas a crescut continuu, atrasă fiind de forța de muncă tânără și talentată generată de centrul universitar și de infrastructura office modernă realizată de IULIUS. Interesul mediului de business față de proiectele grupului au stat la baza dezvoltării, în vecinătatea ansamblului mixed-use Palas, a noului proiect Palas Campus, cea mai mare clădire de birouri clasa A din țară, cu o suprafață închiriabilă de peste 60.000 mp, care va fi inaugurată la începutul anului viitor și care este deja închiriată integral.
Despre Marquardt Group
Marquardt Group are în jur de 10.500 de angajați, în cele 20 de filiale ale sale din Europa, America de Nord, Africa și Asia. Marquardt investește, anual, în jur de 10% din încasări în cercetare și dezvoltare.
La Sibiu, producția este asigurată în unitățile Human Machine Interface, Entry Authorisation Systems + Power & Energy Solutions și Mechatronic Devices, care dispun de tehnologiile necesare (Electronică, Injecție Mase Plastice, Asamblare, Vopsire & Laser). Cea mai nouă unitate a filialei este centrul de servicii Marquardt Business Services, care oferă servicii de Financiar, Achiziții, HR și IT, integrate celorlalte filiale ale Grupului.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here