Hala Centrală a fost cumpărată de dezvoltatorul imobiliar Cristin Zămosteanu. Vezi ce intentioneaza afaceristul

0
89

Surpriză de proporții astăzi, la a patra tentativă de vânzare a complexului comercial Hala Centrală: executorul judecătoresc a anunțat că aceasta a fost cumpărată de Cristin Zămosteanu, unul dintre dezvoltatorii imobiliari de succes din Iași.

Prețul cu care a fost achiziționată Hala Centrală este de 3,7 milioane de euro, mult sub cel evaluat inițial. Clădirea Hala Centrală are o valoare de piaţă de 40,7 milioane lei şi o valoare de lichidare de 26,5 milioane lei, sumele neincluzând şi TVA. Clădirea este construită în regim 2S plus P plus 2E, are o suprafaţă desfăşurată totală de 11.204 mp, subteran şi suprateran, este dotată cu ascensoare pentru persoane şi pentru marfă, echipament de supraveghere video, post de alimentare CCHC şi un teren aferent de 4.000 mp.

Specialiștii imobiliari au declarat pentru 7EST că Zămosteanu a obținut un preț foarte bun, ținând cont în primul rând de poziționare, dar și de faptul că PUZ-ul permite ridicarea în zonă de imobile P + 12.

Dezvoltatorul imobiliar a confirmat pentru 7EST achiziția Halei Centrale, menționând că intenționează să o transforme în clădire de birouri. Zămosteanu nu exclude totuși, închirierea imobilului unei rețele de supermarketuri, în cazul în care va avea o ofertă bună.

La licitația de astăzi, au mai cumpărat caiete de sarcini prin avocați Lidl și UMF Iași.

Societatea Hala Centrală SRL care a aparținut omului de afaceri Dănuț Prisecariu, a intrat în insolvenţă pe 4 iulie 2014, iar pe 11 noiembrie a fost publicat tabelul definitiv de creanţe, cu un total de 47,8 milioane lei de restituit către creditori. Piraeus Bank România este cel mai important creditor, cu o creanţă de 40,1 milioane lei, fiind urmat de societatea Melcret SA care are de recuperat circa 2,7 milioane lei şi Fiscul cu circa 1,8 milioane lei. Dănuţ Prisecariu se mai confruntă cu procedura insolvenţei şi în cazul altor firme pe care le deţine, respectiv „Moldova Universal”, „Turism Moldova” sau „BSR Estate”.

Cine este Cristin Zămosteanu

Imperiul controlat de Cristin Zămosteanu este format din blocuri de locuinţe, o grădiniţă şi şcoală primară, sală de fitness, salină şi mai multe proiecte de multe, multe milioane de euro. Majoritatea afacerilor sale este amplasată în Tătăraşi. Pe Vasile Lupu, de o parte şi de alta a străzii, aproape de Doi Băieţi, are o sală de fitness – Oxygen – şi un bloc de locuinţe de opt etaje. La demisolul blocului nou se află o altă afacere a aceluiaşi Zămosteanu – Salina Iaşi.

În Tătăraşi a avut şi prima afacere imobiliară importantă: un bloc de locuinţe pe Vasile Lupu 130. Tot în Tătăraşi, dar pe strada Rojniţă nr 5, se găseşte o construcţie masivă în care se află sediul Grădiniţei şi Şcolii Primare Atelier nr. 1. Coordonată de soţia sa, Oana Mirela, instituţia are venituri de 1 milion de lei pe an. Tot în Tătăraşi, dar pe strada Hanciuc 36, se găseşte „Complex Rezidenţial Vasile Lupu”, trei blocuri alături de care va mai fi ridicat unul.  Tot în dreptul lui Zămosteanu poate fi bifată și ridicarea cu fonduri europene a celui mai mare SPA din zona Moldovei: Oxygen 2.

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here