Haos in PSD Iasi. Chirica nu mai poate gestiona situatia din partid. Oameni de baza din PSD, migreaza pe capete in tabara lui Nichita

0
54

Zilele acestea, mai multi oameni de baza din PSD Iasi au fost demisi sau si-au pierdut statutul de membru PSD prin simpla lor adeziune la un alt partid, respectiv ALDE sau Partidul Romania Unita (PRU) Iasi, filiala condusa de fostul lider PSD, Gheorghe Nichita. Printre cei care au fost demisi sau si-au dat demisia din PSD se numara Constantin Axinia, seful Regionalei CFR Calatori Iasi, fost consilier local, sau Adrian Nedelcu, fost lider sindical la RATP si consilier local, in timp ce Monica Vasilache, fosta secretara a Organizatiei Municipale PSD a fost chemata in fata comisiei de etica si disciplina a partidului.
Riscul excluderii acestora din partid il reprezinta pierderea functiile detinute, prin numiri politice, in Consiliile de Administratie ale diferitelor societati cu capital de stat, aflate in subordinea Primariei Iasi.
Acesti oameni nu se mai regasesc alaturi de actuala conducere social democrata de la Iasi. Cei de la PSD au o teama mare cu privire la trecerea in PRU a mai multor membri PSD. Pe langa situatia din municipiu, am mai discutat cu vreo 7 primari din judet care s-au aratat disponibilitatea de a discuta oricand ca si parteneri politici, pentru ca eu voi ramane in continuare un partener al fiecarui primar din judetul Iasi, indiferent de culoarea politica. Un parlamentar trebuie sa aiba un contact permanent cu partea administrativa a judetului. Eu voi continua sa raman in prietenie cu primarii pe care i-am condus ca lider al PSD. Au fost 65 de primari PSD, dar au fost si primari PNL care m-au cautat tot timpul cand a fost nevoie sa-i sustin intr-un proiect”, a declarat Gheorghe Nichita.
Conducerea PSD Iasi a refuzat sa comenteze in vreun fel aceasta migratie a unor membri cheie in partid.
Radu SEICARU

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here