Haos la societatea condusa de fostul sef al Corpului de Control al Primarului. Gaura de un milion de lei la Termoservice

0
49

Termoservice va încheia anul 2015 cu o gaura de un milion de lei la veniturile societatii.  Situatia de la Termoservice va fi analizata maine de consilierii locali, care vor dezbate o rectificare a bugetului acestei societati, respectiv scăderea veniturilor cu o sumă de peste 700.000 lei. Cele mai afectate capitole bugetare sunt cheltuielile cu personalul – 491.000 lei, şi cele legate de bunuri şi servicii – 260.000 lei.

Diminuarea cheltuielilor de natură salarială se justifică în primul rând încheierii activităţii unui număr de 46 de salariaţi, motivele fiind pensionare, încheierea perioadei determinate sau demisie şi au fost angajate doar un număr de 17 persoane. Reducerea cheltuielilor salariale consta în compensarea cu ore libere a orelor suplimentare de muncă. Diminuarea bugetului vine în contextul unei verificări a Curţii de Conturi care a vizat decizia unităţii de a include în venituri, în perioada iunie 2013 – aprilie 2014, a unor sume reprezentând penalităţi aferente asociaţiilor de locatari, preluate prin protocol şi evidenţiate contabil la înfiinţarea societăţii în 2001, în valoare de 866.000 lei”, se arată în referatul de specialitate al proiectului de hotărâre.

Societatea de administrare a imobilelor din Iasi este condusa deficitar de catre Ciprian Chirita, fostul sef al Corpului de Control al Primarului, din iulie 2014, atunci cand acesta a fost inlocuit din functie de catre primarul suspendat, Gheorghe Nichita.

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

8 + 2 =