Harta Multimedia, în premieră la Palatul Culturii din Iași

0
66

Complexul Muzeal Național „Moldova” Iași, prin Atelierele DICE de la Palatul Culturii, în parteneriat cu Asociația Punctart (București), invită profesorii, studenții și liceenii să descopere, în perioada 4 – 15 noiembrie 2020, proiectul „Harta Multimedia”.

Asociația Punctart a făcut un exercițiu de imaginație, pe care l-a transpus în realitate, dezvoltând un instrument de învățare și predare, ce utilizează tehnologia drept limbaj comun între elevi și profesori. Harta Multimedia – constând într-un mulaj 3D al suprafeței României, pe care sunt mapate animații video – este un instrument complementar programelor școlare de Istoria Românilor și Geografia României, conceput să vină în ajutorul profesorilor, prin sistematizarea materiilor, redate prin text, animații reprezentative și video mapping.

Prin utilizarea acestei hărți, crește interesul elevilor pentru materiile predate, se integrează tehnologia în procesul educațional și se fixează mai bine informația.

Harta Multimedia poate fi vizitată, în premieră, în Sala de Educație Muzeală de la Palatul Culturii din Iași, în perioada 4 – 15 noiembrie 2020. Accesul în sală se va realiza la cerere și numai pe bază de programare, în grupuri de 7 persoane, respectând normele sanitare în vigoare.

 Programările pot fi făcute la adresa de e-mail:  harta@punctart.ro Pentru detalii puteți accesa: www.punctart.ro/harta-multimedia.

Asociația Punctart este un ONG cultural, lansat în 2015 de către o echipă multidisciplinară de profesioniști. Punctart este un creator de experiențe culturale și dezvoltă proiecte la granița dintre artă și tehnologie, destinate tinerilor.

„Harta Multimedia” este un proiect cofinanțat de AFCN, realizat de Catrinel Bejenariu, Dan Basu, Georgea Dura, Lăcrămioara Iordăchescu, Ciprian Mihai, Manu Foșalău, cu sprijinul oferit de Andrei Scânteie, Mihaela Lesenciuc, Lucian Roșu, Catinca Zamfir, Alex Petrovici, Silent Strike.

Aida POPA

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here