Hotelurile Traian si Astoria ale lui Danut Prisecariu, scoase la vanzare pentru o creanta de zeci de milioane de lei

0
55

Hotelurile deţinute de omul de afaceri Dănuţ Prisecariu în Iaşi şi Botoşani vor fi scoase la vânzare, după ce Curtea de Apel a decis definitiv ca societatea Turism Moldova să intre în faliment. Decizia a fost luată pe 19 octombrie de judecătorii ieşeni ca urmare a recursului declarat de principalul creditor, Banca Comercială Română, împotriva sentinţei prin care a fost aprobat planul de reorganizare a societăţii.
Conform ultimului raport, Turism Moldova şi-a respectat graficul de plăţi impus prin planul de reorganizare, dar firma luxemburgheză Tonescu Finance, care a preluat creanţa de la BCR, a insistat pe faliment în acest proces.
Admite apelul formulat de creditorul Banca Comercială Română SA şi continuat de cesionarul în drepturi Tonescu Finance SARL, împotriva sentinţei civile nr 1435 din 29.09.2015, pronunţată de Tribunalul Iaşi – Secţia a II-a civilă de contencios administrativ şi fiscal, sentinţă pe care o schimbă în tot. Respinge cererea de confirmare a Planului de Reorganizare propus de debitorul S.C. Turism Moldova S.A. Trimite cauza judecătorului sindic, în vederea deschiderii de îndată a procedurii falimentului, in condiţiile art 140 alin 5, coroborat cu art 145 din legea 85/2014. Definitivă. Pronunţată în şedinţă publică astăzi, 19.10.2016”, conform soluţiei pe scurt publicată pe portalul instanţelor de judecată.
Prin societatea Turism Moldova, Dănuţ Prisecariu operează hotelurile Grand Hotel Traian (68 de camere) şi Astoria (57 de camere) din Piaţa Unirii din Iaşi şi hotelul Rapsodia (150 de camere) din Botoşani. Conform tabelului definitiv de creanţe, Turism Moldova avea de plătit creanţe anterior intrării în insolvenţă în cuantum de 41 milioane lei, însă în prezent, ca urmare a cesiunii de creanţă a BCR şi a plăţilor efectuate conform graficului mai sunt de plată 38,8 milioane lei către creditori, sustin ziaristii de la „Ziarul de Iași”.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

− 1 = 5