Hotii de lemn din padurile Tibanei au sarit cu cutitele la jandarmii si padurarii care i-au prins in flagrant

0
56

Miercuri, 22 februarie a.c. ora 17.30, în zona localității Țibana, la marginea unei păduri, un echipaj de jandarmi a depistat trei persoane în timp ce transportau material lemnos cu un atelaj tras de cai. La vederea jandarmilor și a lucrătorului silvic, două persoane au fugit, fiind prinse de imediat și imobilizate. Totodată, persoana mai în vârstă care a rămas la căruță a devenit violentă, amenințând cu un cuțit tip briceag pe lucrătorul silvic. Și în acest caz jandarmii au intervenit pentru imobilizarea bărbatului agresiv. Din verificările efectuate pe loc s-a constatat că lemnul era transportat fără a deține documentele legale de proveniență. Persoanele au fost conduse la Poliția Țibana, unde au fost întocmite documentele legale pentru infracțiunea de ultraj, în cazul lucrătorului silvic. Totodată,  s-a aplicat și o amendă în valoare de 5000 lei, pentru lipsa documentelor de însoțire a lemnului, acesta fiind reținut în vederea confiscării.

De asemenea, in ziua de 23 februarie, ora 00.15, un echipaj de jandarmi a depistat în fața scării unui bloc de pe str. Străpungerii Silvestru din mun. Iași, trei persoane aflate sub influența alcoolului, care ascultau muzică la intensitate mare de la un casetofon, tulburând astfel liniștea publică.  S-a intervenit pentru restabilirea ordinii publice, persoanele în cauză, doi bărbați și o femeie, fiind sancționate contravențional cu amenzi în valoare de 1400 lei.

Tot astazi, 23 februarie, în jurul orei 00.10, jandarmii au intervenit și în localitatea Gorban din jud. Iași, unde un bărbat aflat sub influența băuturilor alcoolice tulbura ordine publică, la domiciliul unei rude. S-a acționat pentru restabilirea ordinii, persoana în cauză fiind sancționată cu amendă în valoare de 500 lei.

Marius GAVRILESCU

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here