Iasul are cel mai mare număr de olimpici, după Bucuresti. Ministerul Educatiei ii recompenseaza cu o vacanta la Eforie

0
61

Elevii ieșeni care au obținut premiile I, II, III și mențiuni la olimpiadele internaționale și premiile I, II și III la olimpiadele naționale în anul școlar 2016-2017 primesc din partea Ministerului Educației Naționale un cadou în prag de vacanță: un loc într-o tabără la mare, la Eforie Sud, într-una din cele cinci serii organizate în intervalul 10 iulie-25 august 2017. Este vorba despre 22 de locuri alocate județului Iași, în funcție de numărul elevilor olimpici din fiecare județ. Astfel, cei mai mulți elevi premiați la nivel național și internațional provin din București – 285, acesta fiind urmat de județul Iași, cu 110 elevi premiați, județul Cluj cu 93 de elevi premiați, de Timiș cu 53 elevi premiați sau de Suceava, cu 52. (date furnizate de M.E.N. – iunie 2017)

Elevii ieșeni care au obținut premii în diverse competiții și care vor petrece o săptămână la malul mării provin de la Colegiul Național Iaşi, Colegiul Naţional ”Emil Racoviţă” Iaşi, Colegiul Național „Costache Negruzzi” Iași, Colegiul Naţional ”Mihai Eminescu” Iaşi, Liceul Teoretic ”Dimitrie Cantemir” Iaşi, de la școli private: Colegiul ”Richard Wurmbrand” Iaşi, dar și de la școli gimnaziale precum Şcoala Gimnazială ”Elena Cuza” Iași, Școala Gimnazială ”D.A.Sturdza” Iași, Şcoala Gimnazială Muncelu de Sus, Comuna Mogoșești-Siret. Liceele vocaționale se găsesc și ele pe această listă onorantă: Colegiul Pedagogic ”Vasile Lupu” Iași, Colegiul Național de Artă „O. Băncilă” Iaşi, Seminarul Teologic Ortodox „Sf. Vasile Cel Mare” Iaşi, dar și liceele speciale: Liceul Tehnologic Special ”Vasile Pavelcu” Iași și Liceul Special Moldova Târgu-Frumos. Așa cum ne-am obișnuit în fiecare an, premii naționale au obținut și elevii de la Colegiul Naţional ”Mihail Sadoveanu” Paşcani sau de la Colegiul Național ”Ştefan cel Mare” Hârlău. Elevii de la liceele tehnologice se regăsesc și ei pe listă. Este vorba despre Colegiul Tehnic ”Gh. Asachi” Iași, Liceul Tehnologic Economic ”Virgil Madgearu” Iaşi și despre Colegiul Agricol și de Industrie Alimentară ”Vasile Adamachi” Iași.

Județul nostru ocupă un loc de frunte și în acest clasament, în care se regăsesc și 18 județe cu mai puțin de 20 de elevi premiați/județ.

Aida POPA

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here