Iasul are cele mai scumpe achizitii de salubritate din tara, dar orasul se curata tot la maturoaie

0
97

Operatorul de salubritate al Municipiul Iași, Salubris Iași SA, anunta ca a achiziționat recent încă cinci utilaje noi (două autobasculante, un încărcător frontal și două autocisterne de 9.000 de litri), în valoare totală de aproape 2,5 milioane de lei.
Acestea fac parte din planul de investiții al companiei pe anul trecut, care are o valoare totală de 9,9 milioane de lei și din care mai fac parte, printre altele, două automăturători medii (1,5 milioane de lei), două autospeciale pentru spălarea punctelor gospodărești (1,3 milioane de lei), două utilaje multifuncționale cu echipamente de vară / iarnă (1,25 milioane de lei), două autoutilitare de 2 metri cubi pentru colectarea de deșeuri stradale (1 milion de lei), o autovidanjă medie (350 de mii de lei) etc.
Pentru acest an Salubris SA are un program de investiții de încă 9,6 milioane de lei, care include și două utilaje multifuncționale cu echipamente de vară / iarnă, o autobasculantă, două autoutilitare cu platformă și prelate, două autoutilitare pentru ridicarea sacilor de tip big bags, o autoutilitară pentru ecarisaj, dar și mii de eurocontainere, europubele, coșuri de gunoi etc.Pe lângă zecile de utilaje noi achiziționate în ultimii ani, Salubris SA și-a modernizat centrul de comandă și a investit masiv în aparate și programe de digitalizare performante, care o fac printre cele mai moderne – dacă nu chiar cea mai modernă! – companii de salubritate din România!”, anunta Catalin Neculau, directorul Salubris.
In ciuda acestor achizitii, etalate la momentul livrarii si apoi conservate nu se stie unde, trotuarele Iasului continua sa fie curatate cu aceleasi maturoaie de nuiele, spalate cu aceleasi utilaje din anii ’90 si deszapezite…deloc. Din punct de vedere al salubrizarii, Iasul este precum tiganul care locuieste in palat, dar isi face nevoile tot in fundul curtii. O discrepanta mai mare intre prezentari si fapte ca la Salubris nu exista in nicio alta societate din subordinea Primariei.
Marius GAVRILESCU

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here