Iasul are cea mai bolnava populatie scolara din regiune. „Elevii din clasele finale de liceu sunt rahitici si stirbi”

0
62

Ultima zi de dezbateri pe bugetul local a scos la iveala niste lucruri grave despre o parte din populatia Iasului. Pe marginea bugetului, edilul Iasului a tinut sa faca un anunt public si sa atraga atentia factorilor responsabili asupra faptului ca tinerii care ies de pe bancile scolilor sunt posesorii unor grave afectiuni.

In urma unor analize facute cu colegii mei, am descoperit un lucru destul de grav, care scapa din atentia celor care ar trebui sa fie mult mai aplecati asupra acestui lucru, si anume ca populatia scolara este foarte bolnava. O mare parte dintre elevii care finalizeaza studiile in clasa a IX si a XII-a, sufera de boli, in special de scolioza si chiar rahitism”, a spus Mihai Chirica, ca un preambul la un capitol bugetar pe care il are in atentie in acest an, si anume dezvoltarea infrastructurii dedicate sanatatii si sportului.

Pentru anul in curs, pentru prima oara dupa 1989, vom aloca o suma de bani pentru dotarea catorva cabinete stomatologice scolare. Sa incepem sa supraveghem putin ce se intampla cu dentitia copiilor nostri care, din pacate, acolo unde nu sunt resurse financiare din partea parintilor ajung sa o piarda foarte timpuriu”, a mai spus Chirica.

Marius GAVRILESCU

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

44 − = 41