Iasul da startul primului Campionat national de off road- Cupa Adventure 4×4

0
67

Peste 30 de masini de teren se vor alinia la startul primei editii a unui campionat de off road ce va fi gazduit la Iasi. Acest eveniment automobilistic de exceptie va debuta maine, 3 noiembrie, în cadrul Cupei Adventure 4×4. Competiția, care se va incheia pe 5 noiembrie, este structurată pe două clase de echipare a mașinilor și dificultate a traseelor: Standard și Open Hard. Probele se vor desfăşura vineri şi sâmbătă, în localităţile Păun – Bârnova şi Vlădiceni – Tomeşti, iar parcul tehnic va fi situat în fosta parcare de la UPA, de la intersecţiile strazilor Ghica Vodă cu Elena Doamna.

Startul va fi dat vineri, 3 noiembrie, din fața Palatului Roznovanu, începând cu ora 9.00. Sâmbătă se vor desfăşura competiţiile din localităţile Vlădiceni – Tomeşti, iar de la ora 14, în satul Păun, comuna Bârnova, va avea loc superspeciala deschisă publicului.

Concursul are ca scop promovarea tehnicilor de pilotaj 4X4, orientare GPS, deplasare pe teren accidentat, tehnici de salvare și autorecuperare, precum și promovarea turistică a zonei.

Adventure 4X4 Iași este un club sportiv înființat în anul 2013, membru al Federației Române de Automobilism Sportiv, certificat de Ministerul Tineretului și Sportului, cu scopul de a aduna și educă pasionați de offroad în vederea participării la competițiile sportive de acest gen. Un alt scop este ajutorarea oamenilor din zonele greu accesibile.

Marius GAVRILESCU

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here