Iasul este liber de Carlan si Abalasi, pentru o zi. „Piratul” si „cocoselul”, trasi pe dreapta de doi elevi

0
79

Conducerea Instituţiei Prefectului – judeţul Iaşi va fi completată, pentru o zi, cu doi noi membri.
Un prefect şi un subprefect, selectaţi din rândul elevilor ieşeni, precum şi alţi 17 elevi participanţi la concurs, vor lua parte la activităţile desfăşurate în cadrul instituţiei pe data de 9 iunie. Astfel, elevii vor participa, alături de conducerea Instituţiei Prefectului, la o întâlnire cu un ambasador, la o şedinţă a Colegiului Prefectural şi vor inspecta echipamentele de intervenţie aflate la dispoziţia Inspectoratului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Iaşi.
De multe ori, între realitate şi percepţia publică există mari diferenţe. Astazi, 19 tineri ieşeni vor avea prilejul de excepţie să înceapă ziua cu ideea lor (despre funcţia de prefect) şi să o încheie cu un bagaj de cunoştinţe mult mai precis. Pentru doi dintre ei, va fi o experienţă unică, aceea de a te confrunta direct cu responsabilităţile funcţiilor de prefect şi subprefect. Vor trebui să conducă o şedinţă, să participe la o întâlnire oficială, să ia decizii în faţa cetăţeanului petiţionar şi să înţeleagă cum se gestionează situaţiile de urgenţă. Va fi o zi emoţionantă pentru toată lumea”, a declarat prefectul Dan Carlan.
Concursul judeţean de eseuri „Prefect pentru o zi” a fost organizat de către Instituţia Prefectului – judeţul Iaşi, în colaborare cu Inspectoratul Şcolar Judeţean Iaşi, cu ocazia Zilei Internaţionale a Copilului. Elevii Valeriu Ţurcanu (Prefect pentru o zi), de la Liceul Pedagogic “Vasile Lupu”, şi Ana-Maria Mazilu (Subprefect pentru o zi), de la Liceul Tehnologic Agricol „M. Kogălniceanu” Miroslava, au fost declaraţi câştigători de către o comisie de concurs organizată la nivelul Inspectoratului Şcolar Județean Iasi.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here