Iasul gazduieste prima editie a Convenţiei Naţionale a Terapiilor Complementare – Terapis

0
84

La Iasi va avea loc, în luna octombrie, prima editie a Convenției Naționale a Terapiilor Complementare. Evenimentul, care va fi găzduit de Facultatea de Inginerie Chimică şi Protecţia Mediului, îşi propune atât facilitarea unui dialog între publicul interesat de acest domeniu şi specialiştii care activează în această zonă, cât şi prezentarea a cât mai multor terapii.

Prima ediţie a Convenţiei Naţionale a Terapiilor Complementare – Terapis va avea loc in perioada 7-9 octombrie 2016. Demersul s-a impus în urma cererii tot mai mari din partea persoanelor fie cu probleme de sănătate, fie interesate de un stil de viaţă sănătos, care caută mereu metode adecvate care să le asigure o stare de bine. Ca urmare, la iniţiativa unui grup de terapeuţi, s-a hotărât organizarea primei ediţii a Convenţiei Naţionale a Terapiilor Complementare – Terapis. La eveniment sunt aşteptaţi specialişti din toate domeniile medicinii alternative  din cât mai multe localităţi din ţară. În cadrul convenţiei vor avea loc sesiuni de conferinţe, în care terapeuţii vor prezenta lucrări de interes pentru public, dar vor participa şi la ateliere şi demonstraţii practice.

La nivel mondial există un foarte mare interes pentru terapiile complementare, fiind acreditate în jur de 40. Foarte mulţi medici combină principiile alopate cu cele ale medicinei alternative (acupunctură, aromaterapie, homeopatie, reflexoterapie, presopunctură, qi gong, terapia florală Bach, terapia Bowen, iridoterapie, hidroterapie, cromoterapie, cristaloterapie, terapania cranio-sacrală etc), iar rezultatele se văd în starea bună a pacienţilor.

În România, terapiile complementare sunt reglementate prin lege, iar practicanţii lor (medici, cadre medii medicale, psihologi şi nu numai) au urmat cursuri, specializări încheiate cu atestate.

Pentru ca informaţia să ajungă la cât mai multe persoane dornice să aibă un stil de viaţă sănătos, intrarea publicului va fi gratuită.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here