Ieseanul Adrian Covăsnianu numit secretar de stat la Transporturi

0
68

Adrian Covăsnianu, vicepreședintele Asociației „Moldova Vrea Autostradă”, se va alătura noii echipe guvernamentale de la București în calitate de secretar de stat la Ministerul Transporturilor. Adrian Covăsnianu a fost susținut de USR PLUS Iași pentru a ocupa această funcție, ca recunoaștere a importanței pe care dezvoltarea infrastructurii în Moldova o are pentru noul Executiv.

Numirea lui Adrian Covăsnianu vine după ce, timp de mai bine de jumătate de an, a activat în calitate de consilier onorific al Ministrului Transporturilor. Rolul său a fost de a monitoriza evoluția proiectelor Autostrăzilor A8, A7, A13 și Varianta Ocolitoare Bârlad, în faza de proiectare, avizare și implementare. De asemenea, a participat la discuții operative și ședințe în cadrul CNAIR cu proiectanții de specialitate, autorități centrale și locale. A oferit astfel expertiza sa pentru a se găsi cele mai bune soluții în optimizarea etapelor de lucru.

„Este o funcție care mă onorează și mă responsabilizează în același timp. Voi promova proiectele de infrastructură rutieră și feroviară ale regiunii moldave în strânsă corelație cu politica europeană de transport și MasterPlanul General al Transporturilor”, a precizat domnul Adrian Covăsnianu.

Asociația „Moldova Vrea Autostradă” consideră că această învestire este o recunoaștere din partea USR PLUS Iași a eforturilor mari depuse de membrii Asociației MVA și de asociațiile civice partenere în ultimii ani pentru a stimula îndeplinirea obiectivelor de infrastructură rutieră.

„Suntem convinși ca dl Covăsnianu va continua dialogul constructiv cu societatea civilă pro-autostradă și pro-dezvoltare și îl asigurăm de tot sprijinul nostru pentru a se lua cele mai bune decizii pentru Moldova. Mulțumim USR PLUS Iași și doamnei deputat Cosette Chichirău pentru aprecierea eforturilor noastre și pentru această numire importantă”, a declarat Flaviu Manea, președintele Asociației „Moldova Vrea Autostradă”.

Ministerul Transporturilor va fi condus de Cătălin Drulă, din partea Alianței USR-PLUS. Vicepreședintele MVA îl va consilia pe noul ministru pe domeniile infrastructurii rutiere din Moldova și pe domeniul feroviar. Adrian Covăsnianu este doctor în Geografie cu teza în dezvoltare regională și deține un Master în Mediul Actual și Dezvoltare Durabilă

„Moldova vrea Autostradă” este o  asociație civică, legal constituită, independentă și echidistantă. Scopul principal al Asociației îl reprezintă implicarea în dezvoltarea infrastructurii de transport în zona Moldovei ca premisă a dezvoltării economice și sociale, precum și promovarea în vederea conștientizării implicațiilor economice și sociale a infrastructurii de transport privind îmbunătățirea calității vieții cetățenilor și comunităților din regiunea Moldova.

Marius GAVRILESCU

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here