Ieșeanul ucis în Congo, plecase ca să strângă bani pentru un apartament

0
69

Un tânăr din Iași în vârstă de 23 de ani și-a pierdut viața urmându-și visul de a avea un viitor mai bun. El a fost ucis în Congo de o rachetă trasa de grupările rebele. Pentru asta a decis să devină mercenar și să meargă într-una dintre cele mai periculoase zone de conflict de pe planetă, fiind atras de salariul de 5.000 de dolari.
El spunea că aceasta era singura șansă de a-și permite să cumpere un apartament pentru el și viitoarea sa soție. Alți doi români au fost răniți în explozie.
Atacul brutal a avut loc în timpul unei misiuni de recunoaştere. Petru şi camarazii săi supravegheau zona de la graniţa dintre Congo şi Rwanda cu o dronă.
A murit în suflul exploziei. A fost singurul care a murit pe loc. Era foarte curajos. Spunea că ce vrea Dumnezeu să se întâmple, aia să fie”, povestește iubita lui Petru, tânărul ucis de o rachetă trasă de grupările rebele.
Alţi doi români au fost răniţi de explozie, dar sunt în stare bună. Un camarad de-ai lor din Republica Moldova este în stare gravă.
Petru Samolinski avea 23 de ani. Practica de mic arte marţiale şi fotografiile de pe reţelele sociale arată că era pasionat de sporturi de contact. Ieşeanul era în zona de conflict din Congo de anul trecut. Urma să mai stea trei luni, pentru o ultimă misiune. Apoi avea planuri mari acasă.
Aida POPA

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here