Ieșenii care au ales sistemul VEI au beneficat de un cost al gigacaloriei mai mic cu 7% anul trecut

0
66

570 apartamente au fost contorizare pe orizontală la Iași în 2018

Operatorul de energie temică Veolia Energie Iași (VEI) a asigurat ieșenilor în 2018 o scădere a tarifului la gigacalorie de 7% în 2018. Iași s-a poziționat astfel, anul trecut, potrivit Autorităţii Naţionale de Reglementare în domeniul Energiei (ANRE) pe locul 18 în clasamentul preţului gigacaloriei la nivel național.

În 2018, un total de 570 de apartamente care au fost branșate la sistemul de distribuție termică pe oriziontală al VEI au beneficiat de tariful mai mic al gigacaloriei. Dintre acestea, 88 de apartamente au fost contorizate în blocuri unde deja se furniza agent termic și apă caldă și 482 în blocuri nou construite. Acest lucru este un semnal pozitiv al marilor dezvoltatori, ca au încredere în serviciile oferite de Veolia Energie Iași și a faptului că VEI se ridică la standardele impuse de ei.

Compania investește anual în creșterea randamentului instalațiilor din sistemul centralizat pentru a asigura un grad maxim de confort clienților și pentru a le permite acestora să facă economii la facturile de apă caldă și căldură.

Sistemul nostru de distribuție termică pe orizontală are rezultate concrete. Avem exemplul unuia dintre clienții noștrii, Newton Residence, pentru care am asigurat contorizare pe orizontală în trei blocuri cu câte 95 de apartamente. În luna noiembrie a anului trecut, consumul de căldură s-a ridicat la 0.7 Gcal/ apartament, iar consumul de apă caldă la 0.119 Gcal/ medie per apartament. Este important de știut că noi lucrăm la calitatea serviciilor tocmai pentru a ne asigura că ieșenii pot sta liniștiți că nu vor avea facturi mai mari, mai ales că prin acest sistem, ei își controlează cheltuielile, a precizat Cristian Pușcaș, director general Veolia Energie Iași.

Sistemul de distribuție termică pe orizontală garantează, spre deosebire de branșarea la centralele pe gaz, distribuirea de agentul termic și apa caldă non-stop și în siguranță. Termostatul permite selectarea temperaturii și pornirea sau oprirea căldurii fără a depinde de asociația de proprietari sau de vecini.

În prezent, în Iași 28.000 de apartamente și 77 de instituții de învățământ, din care 3 Universități, 28 de instituții publice, 8 spitale și 305 agenți economici (hoteluri, clădiri de birouri și altele) sunt racordate la sistemul de distribuție termică.

Marius GAVRILESCU

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here