Iesenii sunt chemati sa dezbata bugetul Iasului în sedinte publice

0
57

Pentru al cincilea an consecutiv, proiectul bugetului local al Municipiului Iași va fi dezbătut și în ședințe publice la care ieșenii sunt așteptați pentru a-și expune problemele, sugestiile și proiectele. „Spre deosebire a anii trecuți, vom organiza nu mai puțin de șase ședințe de dezbatere, iar acestea vor avea loc nu numai la Palatul Roznovanu, ci și în cartiere, astfel încât să fie accesibile cât mai multor cetățeni. Îi aştept pe toți ieșenii să vină să contribuie la elaborarea bugetului orașului nostru”, a declarat primarul Mihai Chirica.

Calendarul dezbaterilor publice organizate de Primăria Municipiului Iasi este următorul:

Joi, 6 februarie 2020, ora 17.00 – Primăria Municipiului Iași

  • Vineri, 7 februarie 2020, ora 17.00 – Alexandru cel Bun – Liceul Teoretic „Miron Costin”;
  • Sâmbătă, 8 februarie 2020, ora 13.00 – Tătărași – Ateneul Național din Iași;
  • Luni, 10 februarie 2020, ora 17.00 – Păcurari – Școala Gimnazială „Ion Creangă”;
  • Marți, 11 februarie 2020, ora 17.00 – Podu Roș / Cantemir – Liceul Teoretic „Dimitrie Cantemir”;
  • Miercuri, 12 februarie 2020, ora 17.00 – Primăria Municipiului Iași.

Proiectul bugetului Municipiului Iași pe 2020 poate fi consultat la Centrul de Informaţii pentru Cetăţeni, la cele cinci centre de cartier și pe site-ul Primăriei Municipiului Iași (www.primaria-iasi.ro).

Consultarea publică în legătură cu bugetul local al Municipiului Iași pe acest an a început pe 10 ianuarie și este organizată pe mai multe paliere. Primul palier, devenit deja o tradiție, este cel prin care ieșenii pot trimite propunerile cu ajutorul celor 5.000 de formulare disponibile la Centrul de Informaţii pentru Cetăţeni şi la cele cinci centre de cartier. Această etapă a consultării publice se va încheia în jur de 10 februarie. Propunerile vor fi analizate, centralizate şi evaluate pentru a fi incluse în proiectul bugetului Municipiului Iaşi.

Pe lângă completarea acestor chestionare, ieşenii pot trimite şi în scris propuneri, sugestii sau opinii cu valoare de recomandare pe adresa Primăria Municipiului Iaşi, bd. Ştefan cel Mare şi Sfânt, nr. 11, Iaşi, cod 700064, sau pe e-mail la adresa informatii@primaria-iasi.ro.

Totodată, ieșenii au la dispoziție pagina de Facebook a Primăriei Municipiului Iași, www.facebook.com/PrimariaMunicipiuluiIasi, precum și un formular online postat pe site-ul Primăriei:

 www.primaria-iasi.ro/portal-iasi/anunturi-pmi/consultare-publica-proiectul-bugetului-municipiului-iasi-pe-anul-2020/9619/anunturi.

Marius GAVRILESCU

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

− 2 = 8