Ieșire asfaltată cu 2 benzi de la ERA spre Centură, prin spatele Carrrefour

0
43

Primăria Iași va semna două protocoale cu investitori privați care își vor asuma proiecte cu impact public. Este vorba despre investiții în infrastructură, în relația cu viitorul complex de la ERA și, respectiv, cu un ansamblu imobiliar din Copou. Investitorii vor derula proiectele pe cheltuială proprie, dar, ulterior, infrastructura va putea fi utilizată de publicul larg, anunta ZDI.
În cazul ERA, este vorba despre două tronsoane menite să unească drumul european și viitoarea variantă ocolitoare de trafic ușor (Uricani – Cicoarei). Prima porțiune este drumul existent care face legătura între șos. Păcurari și complex, inclusiv pasajul. „Pentru strada existentă se propun lucrări de reparații ale îmbrăcăminții asfaltice existente și, eventual, mici modificări ale semnalizării rutiere”, se precizează în protocolul care va fi semnat între Primărie și investitorul de la ERA (PK Ebony), complex care va fi redenumit în „Mall of Moldova”.
Protocolul va face obiectul unei dezbateri în plenul Consiliului Local (CL), ședința fiind programată vineri, 28 iunie. „Tronsonul 2 va fi un drum nou ce se va realiza în continuarea tronsonului 1 cu scopul creării unei legături noi între DN28 (E583) – șos. Păcurari și varianta de ocolire de trafic ușor Iași”, se mai arată în protocol. Varianta ocolitoare la care se face referire este drumul Uricani – Cicoarei care, la acest moment, este la faza finalizării studiului de fezabilitate, fără a exista o sursă certă de finanțare. Din planșa urbanistică atașată protocolului rezultă că vor fi realizate girații între drumul nou și accesul spre ERA (colțul sud-vestic al amplasamentului) și, respectiv, între drumul nou și viitoarea centură „ușoară”.
„Lungimea traseului (tronsonul 2, n.r.) va fi de 840 m. Tronsonul va avea 2 benzi de circulație, câte una pe sensul de mers”, se mai arată în protocol.

Marius GAVRILESCU

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here