Ii plătim sa ne prosteasca pe fata! În primăria lui “dacă” și “parca”, strada Cuza Vodă se transforma peste noapte în micul Paris

0
83

Un proiect care nici macar nu a fost adus in discutie pentru a fi bugetat, este servit iesenilor ca o infaptuire de genul blocului construit de chinezi intr-o zi. Toti neputinciosii care s-au perindat pe la butoanele Primarii Iasi nu au fost in stare sa indrepte in 30 de ani o caramida din vechile zidiri de pe Cuza Voda, iar acum se trezeste “primarul panseluta”, un peisagist si lobbyist imobiliar, sa zdruncine din temelii, la nivel de gargara populista, cateva cladiri care isi traiesc, in mizerie si mucegai, un sfarsit imminent.

Insotit de unul dintre cei doi baietii de mingi, rezultanta unor trocuri politice, de doi dintre sefii de la Patrimoniu si Fond Locativ, dar si de un trepadus pus sa impinga ata prin Primarie, “primarul Mihai Chirica a trecut în revistă toate clădirile de pe strada Cuza Vodă, în vederea demarării unui program intensiv de reparare a fațadelor principale,  dar și a celor secundare”.

Astăzi am trecut în revistă toate clădirile de pe strada Cuza-Vodă. Atât cele de la vedere, cât și cele din spate. Mai avem 52 de chiriași în cele câteva sute de apartamente și case și vom demara un program intensiv de reparare a fațadelor principale,  dar și a celor secundare. Deja am început cu gangurile, evaluăm fiecare imobil și pornim. De asemenea, vom repara și toate curțile interioare și gurile de preluare a apelor pluviale”, a declarat carmaciul Mihai Chirica.

Nu s. a adus vorba nicio secunda de sursa de finantare, de vreo intentie de refunctionalizare a zonei, care sa aduca o justificare in plus unei posibile investitii, sau de vreo relocare a infractorilor pe care primaria ii are in chirie, care au distrus bătrânele clădiri de patrimoniu si carora vrea sa le puna sub nas o noua investiție buna de sacrificat pe altarul prostiei.

Ultima oara cand s-a vorbit de strada Cuza Voda a fost prin 2017, atunci cand se discuta despre un proiect de reabilitare a strazii Cuza Voda, aflat nelimitat pe o anume lista de rezerva. Ulterior, sub bagheta spagarului director Cosmin Coman, toate alamurile au amutit.

Marius GAVRILESCU

 

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here