Imaginea cutremuratoare surprinsa intr-un sat din Nigeria. Motivul pentru care acest baietel de 2 ani a fost alungat de acasa

0
66

Mii de copii nigerieni sufera abuzuri infioratoare din partea propriilor familii, acuzati de vrajitorie si alungati de acasa din cauza convingerii bizare ca ar practica magia.
Un baietel de doi ani, neglijat si emaciat, a fost salvat de o asistenta daneza care traieste de mai multi ani in Africa. Micutul care a fost numit Hope a fost gasit mai mult mort decat viu, infometat, extrem de slab si insetat, dupa ce familia l-a alungat, convinsa ca practica vrajitoria, scrie The Independent.
Timp de opt luni, baietelul a trait cu resturile aruncate de trecatori, pana cand a fost gasit de Anja Ringgren Loven, fondatoarea unei organizatii pentru ajutorarea si educarea copiilor africani.
Hope a ajuns acum intr-un centru medical unde a fost deparazitat, imbaiat si hranit corespunzator.
In situatia lui mai sunt insa alti mii de copii pe care familiile ii arunca in strada sau, mai grav, ii tortureaza, convinsi ca sunt vrajitori.
Imaginile publicate de Anja pe Facebook au starnit compasiunea a mii de oameni care s-au oferit sa ajute. Astfel, organizatia danezei a strans peste 1 milion de dolari din donatiile celor cu suflet mare.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here