Furtuna de duminică seară a inundat Cinematograful Victoria, parcarile de la Palas si toate pasajele rutiere din oras

0
50

Ploile și vijeliile din seara zilei de duminică, 6 august, și din noaptea spre luni, 7 august, au creat pagube semnificative în municipiul Iași. În contextul avertizării meteorologice cod galben, în oraș au apărut mai multe probleme, cele mai multe constând în străzi inundate, copaci rupți, acoperișuri smulse și întreruperi în alimentarea cu energie electrică.

Astfel, în intervalul 6 august, ora 15.30 – 7 august, ora 6.00, au fost inundate bd. Anastasie Panu, str. Petru Poni, str. și șos. Păcurari, str. Profesor Petru Cujbă, str. Pantelimon Halipa, str. Sf. Lazăr, bd. Nicolae Iorga, bd. Independenței, șos. Nicolina, zonele Gara Internațională, Petrom – pasaj Alexandru cel Bun, Munca Invalizilor și Dacia – Bicaz – Sarmisegetuza, parcările de la Palas și cinematograful Victoria, toate pasajele rutiere, precum și pasajul de sub calea ferată din zona Frumoasa.

Pe str. Mitropolit Varlaam și str. Sf. Petru Movilă au fost rupți doi stâlpi electrici, iar pe șos. Nicolina, bd. Nicolae Iorga și str. Gării au fost semnalate întreruperi ale alimentării cu energie electrică. Pe str. Gării (Topaz) și bd. Tudor Vladimirescu au fost dărâmate două tonete. De asemenea, în majoritatea zonelor rigolele au fost înfundate cu crengi și frunze. Au fost semnalați copaci căzuți sau rupți pe bd. Alexandru cel Bun și bd. Carol I, str.-la Florilor, la ieșirea din pasajul Galata, în Piața Voievozilor și parcul Expoziției, pe str. Păcurari, str. Pantelimon Halipa, str. Mitropolit Varlaam, str. Ion Creangă, str. Sf. Petru Movilă, str. Vitejilor, str. Gării, șos. Arcu, șos. Bucium, șos. Națională, șos. Nicolina și în zona autogării Codreanu.

De asemenea au fost smulse acoperișuri, din care unele au căzut peste mașini, pe aleea Plăieșilor, str. Strămoșilor, str. Sarmisegetuza, str. Sf. Petru Movilă, str. Canta, bd. Dacia și bd. Independenței. Cortul de prim ajutor de lângă Hotelul Traian și un panou de informare din aceeași zonă au fost distruse. În zona Belvedere a fost semnalată o surpare a asfaltului, iar în mai multe zone au fost mașini blocate în apă și capace de canalizare sărite. În zona Piața Palatului două toalete ecologice au fost răsturnate și aduse de vânt pe carosabil.

Radu SEICARU

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

9 + 1 =