Imagini incredibile surprinse în UPU „Sf. Spiridon” Iasi. Asistente tolanite pe paturi si pacienti care mor pe holuri

0
81

Fotografiile postate de o tânără din Iaşi arată cum medici, asistente sau infirmieri stau pe paturi cu ochii în telefoane. Postarea tinerei  care a ajuns în Unitatea de Primire Urgenţe (UPU) de la Spitalul „Sfântul Spiridon“ în garda de 31 mai a făcut înconjorul internetului.

Andreia Cojocaru, ajunsă la spital cu o criză biliară şi cu atac de panică, a povestit miercuri seara pe pagina personală de Facebook cum a fost tratată, scrie „Ziarul de Iaşi”.

Atunci am realizat de ce toţi oamenii aceia stau pe hol şi aşteaptă. Pentru că paturile de la primiri urgenţe sunt ocupate de domnişoare asistente obosite care îşi verifică facebook-ul“, a scris Andreia Cojocaru pe Facebook. Șefa UPU îşi apără colegii şi spune că niciun regulament nu interzice să foloseşti smartphone-ul.upu1-1000

Deranjată de comportamentul echipei din UPU, pacienta a făcut mai multe fotografii pe care le-a postat pe internet alături de un comentariu în care a scris că medicii care se uitau în telefon urmăreau, de fapt, filmuleţe amuzante pe internet în timp ce pe holurile UPU aşteptau mai mulţi pacienţi. Imaginile surprindeau mai multe cadre medicale în timp ce se uitau într-un telefon, altele care stăteau pe scaun şi notau, plus încă o serie de specialişti care se aflau la patul unor pacienţi.

Potrivit reprezentanţilor spitalului, pacienta a ajuns în UPU, transportată de un echipaj de la SAJ Iaşi, la ora 04.52. Cu toate că tânăra susţine în mesajul de pe Facebook că a aşteptat pe holul spitalului mai mult timp, datele înregistrate în UPU o contrazic. Conform fişei personale medicale, în 11 minute, la 05.03, tânăra a intrat în camera de consultaţie şi tratament. La ora 07.40, ieşeanca a părăsit UPU după ce i s-au făcut mai multe investigaţii.upu2-1000

Cimpoeșu a adăugat că pacienta nu a depus nicio reclamaţie la conducerea spitalului. Pe de altă parte, coordonatorul UPU a transmis că medicii care sunt la patul pacienţilor şi se regăsesc în imaginile postate de tânără pe Facebook se simt ofensaţi de comentariul acesteia și își rezervă dreptul de a o acționa în instanță. La puțin timp după declarația șefei UPU, tânăra și-a șters comentariul de pe Facebook.

sursa: ZDI

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here