Imagini socante! Un politist local a impuscat in cap un activist, cu un pistol cu bile (VIDEO)

0
79

Scandalul a avut loc azi-noapte, în Bucureşti, pe strada Verona. Potrivit martorilor, un poliţist i-ar fi cerut unui tânăr să se legitimeze, dar acesta ar fi refuzat să prezinte actele deoarece omul legii nu se legitimase primul, aşa cum prevăd procedurile. În urma altercaţiei dintre aceştia, un agent a scos pistolul cu bile şi l-a împuşcat în cap pe tânărul cu care se certa. Poliţia judiciară desfăşoară acm o anchetă.

UPDATE, Ora 14.00. Polițiștii implicați în incident s-au ales și ei cu dosar penal pentru abuz. Tinerii şi poliţistul local, răniţi în timpul incidentelor din centrul Bucureştiului, au fost îndrumaţi către Institutul Naţional de Medicină Legală “Mina Minovici”.

În funcţie de constatările medicilor legişti, poliţiştii de la Judiciar şi procurorul de caz de la Parchetul Judecătoriei Sector 1 pot stabili încadrarea faptelor.

“Deocamdată, se poate reţine ultrajul, în cazul tinerilor, şi abuz în serviciu, în cazul poliţiştilor locali. Se poate ajunge şi la vătămare corporală, în funcţie de leziunile suferite, dar aceasta depinde de ce stabilesc legiştii”, a explicat, pentru EVZ, un ofiţer judiciarist.

Pe de altă parte, susţin oficiali din Poliţie, în ciuda comportamentului agresiv al tinerilor, poliţiştii nu au procedat regulamentar şi nu au somat înainte de a face uz de armă.

“Nu suntem ca şerifii din filmele americane. Şi la Poliţia Locală trebuie respectat un regulament”, susţine un om al legii.

Agenții pistolari susțin că au fost atacați cu sticle de bere

Ora 11.00. Oficiali din Poliţia Capitalei au declarat, pentru “Evenimentul zilei”, că un grup de 7 tineri care veneau de la evenimentul Street Delivery au intrat în conflict cu doi agenţi ai Poliţiei Locale Sector 1.

Din declaraţiile agenţilor reiese că tinerii au aruncat cu o sticlă şi l-a lovit pe unul dintre aceştia în cap.

Tinerii fac parte din acelaşi grup implicat în agresiunea asupra fostului ministru al Culturii, Daniel Barbu, în urmă cu doi ani.

Din primele date ale anchetei desfăşurată, acum, de poliţiştii de la Secţia 1 sub supravegherea unui procuror, reiese că agenţii de ordine publică le-au cerut tinerilor să se legitimeze, dar aceştia au refuzat. A urmat un schimb de replici iar unul dintre poliţiştii locali a scos pistolul cu bile pe care îl are în dotare şi a tras. În urma incidentului, trei tineri şi un poliţist local au ajuns la spital. După ce li s-au acordat îngrijiri medicale, toţi patru au plecat.

“Au avut răni superficiale în zona capului, nişte cucuie”, a explicat oamenii legii.

La Secţia 1 Poliţie au fost audiate şapte persoane: cinci tineri şi doi poliţişti locali. Agenţilor li s-au luat şi armele din dotare pentru a fi expertizate.

A fost întocmit un dosar penal pentru ultraj.

Cristian Botez, martor ocular: I-a pus pistolul la cap, lipit de cap și a tras!

Scandalul a fost relatat si pe rețele sociale, de martorii oculari. Mai jos este povestea prezentată de un tânăr care a asistat la incident și l-a descris, postând și fotografii.

Am fost martor la un incident armat pe Strada Arthur Verona, la finalul celei de-a doua zi a evenimentului Street Delivery. Eram în față la Home bar, lângă Biserica Anglicană (grădina Icoanei, în jurul orei 01.00 – 14 Iunie), când am auzit țipete, urlete, scandal. Am alergat într-acolo. Un tânăr, de vreo 20 de ani, zăcea la pământ, cu capul plin de sânge, cuprins în brațe de o tânăr care plângea în hohote.În jur, în stare de agitație, câteva zeci de tineri. Lângă ei, o după a Poliției Locale Sector 1. Un luptător al aceste unități, cu sânge între ochi, se agita de colo-colo și el în stare de șoc/agitație.

I-a pus pistolul la cap, lipit de cap și a tras! Are cel puțin trei bile în cap!”, striga din toate puterile, Alex, un prieten al victimei. Sun la 112 și cer o ambulanță. operatoarea se răstește la mine că de ce sunt nepoliticos și de ce țșip așa tare. ”Moare un om!”, îi urlu în telefon. ”Trimite-ți dracului, o ambulanță!”, urlu. Trec 20 de minute, dar ambulanța nu apare. Între timp, tânărul rănit pare că își dă duhul. Respiră sacadat, dă spasmodic din picioare, dar ambulanța nu apare

Suntem în mijlocul Bucureștiului! Vin, în schimb jandarmii!! ”Eliberați zona! Protejați perimetrul!”. Spritele se încing!

Martorii, tineri cu zecile, huiduie forțele de ordine! Minutele se scurg, victima sângerează, ambulanța întârzie. Apare după aproape 30 de minute.

I se acordă prim-ajutor timp de 15 minute, după care este dus la spital. Între timp intru în conflict cu un polițist, agent la Secția 1. Îmi tot cerea legitimația de ziarist și mi spunea să nu-l mai ating și să nu mai ridic tonul.

”Chemați, odată, ambulanța aia”, urlam eu. ”Aici moare un om!!! Jandarmeria cum a venit așa repede???” Am făcut schimb de telefoane cu câțiva martori. Vă țin la curent.

Pe pagina de Facebook a martorului ocular, Cristian Botez, mai multi oameni îşi exprimă părerea despre incident.

“Din cate stiu eu, trasul de la mica distanta in zone vitale e moarte sigură. Indiferent cine a fost, omul care a apăsat pe trăgaci a fost inconstient să facă acest lucru”, spune un utilizator.

“Doamne ce putea sa facă acest băiat sa “merite” trei gloanțe in cap???!”, se revoltă un altul.

“Trăim vremuri grele, nu ne mai gândim la semenii noștri, sunt oameni nu animale…Am ajuns ca în america. ..!!!

In loc să asigure paza și protecția persoanelor mai nou îi împușcă. ..!!!”, spune un alt utilizator.

Informaţiile oferite de autorităţi la primele ore ale zilei

Conform autorităţilor, după ce tânărul a refuzat să se legitimeze, s-a ajuns la un schimb de replici pe ton ridicat, până la îmbrânceli şi chiar ameninţări cu arma, potrivit realitatea.net.

Poliţistul local este acuzat de prietenii tânărului cu care a intrat în conflict că ar fi scos un pistol cu bile şi l-ar fi împuşcat în cap pe băiat.

Amicii acestuia nu au stat de-o parte, ci au sărit pe poliţist, iar unul dintre ei chiar i-ar fi dat în cap cu o sticlă.

Incidentul de noaptea trecută, din centrul Capitalei, putea fi evitat dacă Poliţia Locală ar fi respectat legea şi dacă poliţiştii locali ar fi fost bine pregătiţi. Asta crede Dumitru Coarnă, consilier juridic al Sindicatului Naţional al Poliţiştilor.

Vorbim de o banală legitimare şi s-a ajuns la săvârşirea unor infracţiuni în concurs. Nu trebuie să scoatem din ecuaţie alcoolul pentru că din atât şi din imagini se pare că s-a consumat şi alcool. Se pare că avem şi o infracţiune la regimul armelor pentru că poliția locală nu are în dotare arme de acest tip. În poliția locală sunt oameni care nu au pregătirea necesară, nu ştiu să acţioneze. E vorba şi de atitudinea poliţistului acolo.. putea să se prezinte… de aceea noi avem mari stări de disconfort cu această poliție locală în sensul că se confundă cu pol naţională”, a spus Coarnă.

Acum doi ani, pe 17 octombrie 2013, fostul Ministru al Culturii, Daniel Barbu, a fost protagonistul unui incident care a avut loc în Centrul Vechi din Capitală.

Daniel Barbu a fost atacat în timp ce se află cu maşină în Centrul Vechi al Capitalei, pe stradă Blănari. Mai mulţi opozanţi ai proiectului minier de la Roşia Montană,  au înconjurat maşina în care se afla oficialul, după ce acesta participase la o conferinţă pe teme culturale organizată la Club A.

Oamenii, câteva zeci de tineri care au aflat de pe reţelele de socializare că ministrul participa la respectivul eveniment, au blocat automobilul şi i-au spart luneta, după care au lipit câteva bancnote cu chipul oficialului şi i-au cerut demisia.

Şoferul fostului ministru a depus o plângere penala împotriva participanţilor la incident. Daniel Barbu a depus şi el, a două zi, o plângere penală pentru distrugere împotriva agresorilor care i-au vandalizat maşină de serviciu.

Parchetul Judecătoriei Sectorului 3 a început urmărirea penală pentru ultraj contra bunelor moravuri şi tulburarea liniştii publice a două zi după incident.

Poliţia Capitalei a identificat persoană care a lovit maşina ministrului şi i-a spart lunetă. Doi protestatari şi şoferul ministrului Culturii au fost audiaţi în timpul nopţii, timp de circa patru ore. De asemenea, 16 persoane care au fost implicate în incident au fost identificate.

Sursa: EVZ

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here