Imaginile dezastrului. Parcurile de joaca din Iasi, pericole publice! Copiii iesenilor tratati ca niste animale de catre administratia Chirica

0
67

Siguranta copiilor din Iasi este pusa la grea incercare in parcurile de joaca destinate lor. Primaria Iasi nu garanteaza nicio protectie pentru copii in parcurile de joaca din municipiu. Asa cum se vede si din imaginele suprinse de reporterii AgoraPress, in cateva parcuri din cartierele iesene, echipamentele de joaca si elementele de siguranta ale acestora au fost distruse de tigani si grupurile de vandali aflati la pubertate. La acest lucru concura zilnic pasivitatea Politiei si lipsa de spirit civic.

Ca o mostra a faptului ca edilul Iasului pastoreste o dimensiune paralela cu realitatile orasului care l-a ales, acesta a urcat recent pe pagina sa de facebook, cateva fotografii cu niste parcuri modernizate, mai la strada, motiv suficient sa fie luat peste picior de ieseni.

Multumim pentru dotari! Pacat ca proiectantii nu au vazut in viata lor un parc pentru copii. Era greu sa punem niste portite cu magnet si sa sudam gardul pana jos ca sa nu intre cainii vagabonzi? Multumim pentru scrumiere, copiii au unde sa stinga tigarile, iar vantul nu indrazneste sa le arunce pe jos din rusine fata de functionarul inteligent care a pus scrumiere in parc de copii. Adaugati niste semne mari cu anti-fumat si sudati niste portite cu un magnet intr-o parte, plus curatenie macar de 2-3 ori pe saptamana. Patrule regulate dupa 19:00, sa impuna respectarea regulamentului”, a spus ieseanul Mihai Tardea

In spatele blocurilor din centrul Iasului se afla un parc de joaca invadat de balarii si cu echipamentele de joaca distruse de tiganii de la casele nationalizate din centru, care se aduna si beau in parc pana tarziu in noapte, deranjand locatarii. Numai departe, la blocul de peste bulevard, si locatarii de acolo fac nopti albe din cauza basilor care se scurg prin betoane din cluburile din galeriile subterane de la cub, fapt pentru care, avantajul de a locui in centrul Iasului nu ar trebui focusat nicidecum pe liniste, mai ales cand politia locala doarme in papuci.

Obiecte periculoase in Parcul Expozitiei

Parcul de joaca din zona Expozitiei, unul dintre cele mai bine dotate din Iasi, prezinta la randu-i un real pericol. Multe dintre echipamente sunt incomplete, au fost smulse sau distruse, iar in unele spatii, acolo unde s-au smuls calutii de exemplu, au ramas resturi metalice ascutite care pot pune in pericol integritatea fizica a oricarui copil din acest parc. Imaginea dezolanta a parcurilor de joaca din Iasi este completata si de fauna destul de complexa de oameni ai strazii si golani care beau, scuipa seminte si profereaza injurii.

Inca un aspect al unei administratii taranizate si abrutizate, revolta iesenii care doresc putina relaxare in parcurile din oras. In timp ce gazonul de la Palas este loc de picnic, de joaca, de relaxare si de chiar de creatie, in parcurile administrate de edilul Chirica, iarba este ceva cuantificabil in amenzi, miile de oameni care ies singuri sau cu familia „la iarba verde”, fiind amenintati de haidamacii acestui primar obtuz, cu amenzi usturatoare, in cazul in care indraznesc sa puna picioarele pe iarba. In timp ce Palasul imbie la relaxare, in parcurile publice, oamenii se feresc sa iasa din zona de alei, semn al unei frici transmise de o administratie pentru care contribuabilul este vesnicul dusman de pe care se mai poate lua, oricand, un ban.

Radu SEICARU

 

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here