In an electoral, un proiect care zacea de ani buni in Primarie, primeste semnatura pentru demararea lucrarilor de construire

0
193

În cursul zilei de luni, 12 iunie 2023, primarul Mihai Chirica a semnat autorizația de construire pentru Sala Polivalentă „Regina Maria”!
„Contăm în continuare pe sprijinul Guvernului României pentru acest proiect, care va fi preluat și finanțat de Compania Națională de Investiții SA. Am primit garanții că acest proiect va beneficia de sprijinul Guvernului, căruia îi mulțumesc și pe această cale! Este o investiție mare, mai ales în condițiile în care nevoile țării sunt numeroase, dar cred că Statul Român o poate susține, eșalonat pe câțiva ani. Am încredere că Guvernul își va onora promisiunea făcută ieșenilor și locuitorilor întregii Regiuni de Nord-Est!”, a declarat primarul Mihai Chirica.
Până în prezent municipalitatea a finalizat și a trimis Companiei Naționale de Investiții SA studiul de fezabilitate al proiectului, proiectul tehnic de execuție (faza DTAC, DTOE, PTh și DDE), Planul Urbanistic Zonal pentru Moara de Vânt – Podgoria Copou, certificatul de urbanism, avizul de mediu, cel de la Autoritatea Aeronautică, autorizația de la Inspectoratul pentru Situații de Urgență al Județului Iași și toate celelalte documente prevăzute de lege.
Odată cu completarea documentației, urmează obținerea finanțării printr-o decizie guvernamentală, organizarea licitației pentru lucrări și începerea lucrărilor.
Noua sală polivalentă va fi construită în zona Moara de Vânt, pe un teren al municipalității aflat în vecinătatea viitorului Spital Regional de Urgență. Sala Polivalentă are o valoare estimată de circa 400 de milioane de lei, adică 81 de milioane de euro.
Marius GAVRILESCU

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here