În Iași vor fi montate primele zece parcometre

0
74

Municipalitatea ieșeană continuă modernizarea sistemului de gestionare a parcărilor publice. Astfel, primele zece parcometre din oraș vor fi montate în cursul lunii ianuarie, în funcție și de condițiile meteorologice. Firma care le va monta este SC Super Lux Tehnologies SRL din Bucureşti, oferta cu care a câștigat licitația fiind de 456.484 lei, cu TVA.

Zonele luate în calcul pentru a fi montate sunt: Cinematograful Victoria (1), Spitalul Clinic Județean de Urgențe „Sf. Spiridon” (2), Casa de Cultură a Studenților (1), Hala Centrală (2) și bulevardul Socola, între Podu Roș și intersecția cu restaurantul Cotnari (4).
Conform Hotărârii Consiliului Local al Municipiului Iași 184 / 2018, tariful în parcările publice cu plată este de 2 lei / ora. După montarea parcometrelor va fi inițiată și posibilitatea plății prin SMS sau cu cardul.

Furnizarea, transportul, montarea şi punerea în funcţiune completă a parcometrelor, a softului şi a serverului, precum şi instruirea personalului de exploatare se va afla exclusiv în sarcina firmei, fără alte costuri suplimentare. Perioada de garanţie va fi de 36 de luni de la punerea în funcţiune a echipamentelor furnizate. Furnizorul este obligat să asigure servicii de reparaţii şi întreţinere sigure, pe toată durata perioadei de garanţie, şi să ia măsuri pentru remedierea defecţiunilor în cel mai scurt timp, fără costuri suplimentare. Pe perioada garanţiei furnizorul va asigura în mod obligatoriu service-ul gratuit.
Întrucât parcometrele vor fi montate și în două parcări publice cu plată, angajații respectivi vor fi redistribuiți în alte activități sau vor fi tranformați în controlori parcometre.
În 2018 în parcările publice s-au înregistrat încasări de 4.333.829 lei.

Marius GAVRILESCU

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here