In locul lui Nicolae Ciuca, mi-as tine atent portofelul cand ma primesc penalii Iasului cu paine si sare!

0
112

Orice om gospodar face curățenie în casă când îi vin oaspeți în vizită. Mătură podeaua, șterge pragul, duce gunoiul și dă cu un pic de parfum, să se simtă cel nou-venit cât mai bine primit și mai apreciat.
Din acest punct de vedere, PNL Iași nu este o gazdă bună pentru vizita președintelui de partid. Premierul este întâmpinat de același primar prăfuit, pus în fereastră în loc să fie ascuns în beci, suplimentar și după niște gratii, și cu același președinte de Consiliu Județean care miroase de la o poștă a penal și care ar fi trebuit dus măcar în pivniță, dacă nu se poate să-l arunce la celebra ladă de gunoi a istoriei.
Păcat, așadar, că în loc să profite de oportunitatea vizitei unuia dintre cei mai importanți și mai vizibili – ca funcție publică – demnitari din România pentru a promova la nivel național o imagine de oraș în dezvoltare, de comunitate condusă cu viziune și pentru oameni, Iașul iese din nou în față ca singurul județ și oraș din România conduse de politicieni dublu trimiși în judecată.
În loc ca ceilalți români să privească cu admirație spre capitala Moldovei, așa cum se uită, de exemplu, la Oradea, vom constata că se va râde iar pe la colțuri de țară, se vor face iar glume cu Lolek și Bolek, desenați cu mult talent de procurorii DNA în mai multe dosare penale.
Eu, dacă aș fi în locul lui Nicolae Ciucă, când mi-ar oferi cei doi pâine și sare, cu o mână aș lua politicos ofranda tradițională, iar cu cealaltă mi-aș ține atent portofelul. Nu de alta, dar Costel Alexe i-ar lua banii, apoi i-ar trece rapid pe numele unui frate sau al unui nepot, ca să nu-i mai poată recupera nici cu poliția, nici cu Pro TV-ul.
Iar Mihai Chirica i-ar fura actele, că mai are un prieten care trebuie să construiască un bloc ilegal și vrea să-l treacă pe numele altcuiva, că totuși procurorii stau în continuare la pândă, cu foi albe în rechizitoriu, numai bune să fie umplute cu alte fapte penale.
Mă rog, facem haz de necaz, râdem ca să nu plângem, pentru că situația este cu adevărat de plâns.
Un oraș extraordinar și un județ cu potențial au ajuns pe mâna unor samsari, a unor golănași cu aere de mafioți italieni, a unor bișnițari de Bahlui cu aere de cuțitari de Tamisa.
Păcat! Dar, eu zic că nu mai avem mult de așteptat. Până la urmă, 2024 este tot mai aproape!
Marius Bodea, senator USR de Iași

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here