In Popricani, comuna de Ev Mediu, fara drumuri asfaltate si apa curenta, s-a votat infiintarea Politiei Locale si a unui ziar electoral

0
67

Primarul comunei Popricani, Valeriu Pârlog, viceprimarul Maria Curea, mana sa dreapta, și consilierii PSD (6 consilieri), ALDE (3 consilieri) la care s-a adăugat și PMP (1 consilier), au votat bugetul comunei , la sfarsitul saptamanii trecute.
Printre “prioritatile” comunei , care au fost bugetate in aceasta sedinta, s-a aflat si inființarea Poliției Locale, pentru aceasta fiind prinsa suma de 150.000 de lei, bani in care intra amenajarea sediului, achizitia de masini si echipamente. Ratiunea infiintarii acestei structuri este, dupa cum sustin unii locuitori, aceea de a-i asigura protectie lui Parlog in campania de la alegerile locale din aceasta vara si, implicit, de a incerca, in mod militienesc sa le inchida gura prin aplicarea de amenzi sau alt masuri specifice, celor care il vor contesta pe primarul in functie. 

Voturi pe furis, departe de ochii locuitorilor

Totodata, in buget a mai fost prinsa suma de 60000 lei pentru cumpararea de steaguri si ziare, 60.000 lei pentru activitati culturale si traditii de iarna si 350.000 lei pentru amenajarea curtii scolii din Vanatori . Nu a fost trecuta cu vederea nici cutea Primariei din Popricani, pentru a carei amenajare s-au alocat 260.000 lei, ca in prag de alegeri, zonele de discursuri si pomeni electorale sa fie cat mai cochete.
S-au alocat niste sume imense pentru niste obiective care nu sunt necesare, asta în condițiile în care, prioritatile comunei sunt altele: drumuri asfaltate, rigole, trotuare, apa-canal. Noi, cei de la PNL, am propus ca acești bani si alții de la alte capitole bugetare, să fie folositi la asfaltarea drumurilor, trotuare, rigole, extinderea retelei de apa in cartierele satului Popricani cu problem….Nu au luat în considerare propunerile noastre și au votat bugetul fără nici-o modificare, așa cum primarul l-a propus! PSD+ ALDE au majoritate în Primărie, așa că orice am face noi, ceilalți consilieri, nu-i putem împiedica! Propunerea PNL ca ședința să fie filmată și transmisă live s-a lovit de refuzul vehement al consilierilor PSD și ALDE, unul din consilierii ALDE amenințând chiar cu judecata, in cazul în care ar fi filmat”, a spus consilierul PNL Ion Tanase.
Marius GAVRILESCU

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

+ 2 = 5